Beoordelingen

Topconditioneringsoefeningen voor brede ontvangers

Topconditioneringsoefeningen voor brede ontvangers


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een brede ontvanger moet snelheid, balans, behendigheid en hand-oogcoördinatie bezitten. Hij moet ook in topconditie zijn omdat de eisen die aan hem worden gesteld groot zijn. Geen enkele andere speler op het veld loopt zo veel als een brede ontvanger, omdat hem kan worden gevraagd om 20 yards of meer downfield te rennen bij elk spel met slechts een paar seconden rust. Als hij niet in goede vorm is, kan zijn vermogen om te spelen beperkt zijn.

Het juiste type hardlopen

Een trainingsregime dat uitsluitend op joggen of hardlopen op lange afstand vertrouwt, is niet effectief voor een brede ontvanger. Met teams die tijdens een wedstrijd maar liefst 70 aanvallende spelen of meer uitvoeren, hebben brede ontvangers korte uitbarstingen van energie nodig. Gassers, een soort sprint, zorgen voor de nodige conditionering.

Begin met de oefening op een zijlijn van een voetbalveld en sprint naar de tegenovergestelde zijlijn, draai je om en sprint terug. Eén gasser wordt beschouwd als vier reizen nevenactiviteit. Opwarmen gedurende vijf minuten, met een combinatie van hoge stappen en passen.

Trainingskegels

Training kan saai worden als een atleet alleen gassen gebruikt. Een brede ontvanger kan variatie toevoegen door piramideoefeningen in zijn routine op te nemen. Deze oefeningen verbeteren het evenwicht en de behendigheid van een atleet.

Vertrekkend van de doellijn op een voetbalveld, moet de brede ontvanger kegels opstellen met tussenpozen van 20, 40, 80 en 100 meter. De oefening omvat: 10 100s, acht 80s, zes 40s en vier 20s. Begin met de 100-yard sprints - vijf keer heen en weer - en neem dan een pauze van twee minuten. Volg dat met acht sprintjes van 80 meter, neem dan een pauze van twee minuten enzovoort.

Weerstandstraining

Boren die game-actie simuleren zijn voordelig omdat brede ontvangers zelden passroutes onverkort uitvoeren. Boormachines zijn effectief omdat ze een soort weerstandstraining zijn. Streven naar sets van drie tot vijf flips.

Neem om te beginnen een band waarvan u weet dat u deze kunt verplaatsen en met de zijkant naar één kant staat. Buig met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, plaats je handen net buiten je voeten en grijp de onderkant van de band vast. Beweeg je voeten naar achteren totdat je voelt dat je gewicht naar de ballen van je voeten verschuift. Probeer niet een band met je armen op te tillen. Zodra je de band tot je middel hebt, moet je snel de handpositie naar de bovenkant van de band schakelen en naar buiten duwen totdat deze omdraait en kantelt.

Versla de klok

Afhankelijk van de leeftijd en de gestalte van een atleet, kunnen versnellingen van 50 meter een beter alternatief zijn dan sprints van 100 meter. De opzet is hetzelfde: plaats een trainingskegel op de 50-yard lijn en start vanaf de doellijn. Sprint naar de kegel en terug naar de doellijn. Beginners moeten streven naar een tijd van 18 seconden, terwijl anderen 16 seconden of minder moeten schieten. Naast het conditioneringsaspect werkt deze oefening op balans en behendigheid.

MiddelenOpmerkingen:

 1. Dajin

  Uiteraard hartelijk dank voor de hulp bij deze vraag.

 2. Unai

  En is het effectief?

 3. Vudosho

  Ik raad je aan om op een site te kijken waar veel informatie over deze vraag te vinden is.

 4. Ricman

  Ik ben het ermee eens, je gedachte is gewoon uitstekend

 5. Cornelio

  Volgens mij heb je geen gelijk. Laten we bespreken. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 6. Tamuro

  Gewoon een geweldige gedachte heeft je bezochtSchrijf een bericht