Info

Wat zijn de voordelen van roze zalm?


Roze zalm, ook bekend als bultrug of humpy zalm, is een Pacifische vis waarvan het volwassen gewicht gemiddeld 3 tot 5 pond is, volgens het Washington Department of Fish and Wildlife. Wilde roze zalm leeft voor de kust van Alaska, Washington, Oregon en Californië. Deze vis is een van de gezondste eiwitbronnen die u kunt kiezen als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Hart gezondheid

Een 3-ounce portie roze zalm levert 270 milligram eicosapentaeenzuur of EPA en 495 milligram docosahexaeenzuur of DHA. EPA en DHA zijn omega-3-vetten die uw risico op hartaandoeningen kunnen verlagen. Om dit voordeel te krijgen, stelt het ministerie van Volksgezondheid en Human Services voor om minstens 8 gram zeevruchten per week te eten en regelmatig keuzes te maken met de hoogste concentraties DHA en EPA, zoals roze zalm.

Bot gezondheid

Een portie gekookte roze zalm van 3 ounce levert 647 IE vitamine D op - 1162 procent van de dagelijkse waarde van deze vitamine. Vitamine D is essentieel voor de gezondheid van de botten, omdat het het vermogen van uw lichaam verbetert om calcium uit het dieet op te nemen en op te nemen in uw botmineraal. Visolie, zoals van vette vis zoals zalm, is een van de weinige natuurlijke bronnen van vitamine D. Ingeblikte roze zalm ondersteunt verder de gezondheid van de botten omdat het een goede bron van calcium is omdat je de botten kunt eten.

Aanbevolen gebruik

Vanwege zijn natuurlijke oliën is verse roze zalm gemakkelijk te grillen of grillen zonder uit te drogen. Je kunt het gewoon serveren, met citroen of met een saus, zoals een op dille gebaseerde topping. Een andere optie is om een ​​marinade, zoals teriyakisaus, te gebruiken voordat je gaat grillen. Een groene salade met gegrilde zalm is een gezond lunchidee. Ingeblikte zalm is een alternatief voor tonijn in blik in broodjes en ovenschotels, en je kunt er ook zalmburgers van maken.

Overwegingen

Verse en ingeblikte roze zalm bieden beide kalium, wat helpt bij het reguleren van de bloeddruk, maar verse zalm bevat meer kalium. Bovendien kan zalm in blik veel natrium bevatten door toegevoegd zout. Een natriumarm dieet kan leiden tot hoge bloeddruk en een verhoogd risico op een beroerte. Kwik, een milieuverontreinigende stof in sommige zeevruchten, is een zorg omdat het zich in uw lichaam kan ophopen; het ministerie van Volksgezondheid en Human Services meldt echter dat roze zalm tot de soort behoort die minder kwik bevat.