Beoordelingen

Belangrijkste redenen waarom mensen gewicht willen verliezen

Belangrijkste redenen waarom mensen gewicht willen verliezen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In de afgelopen 20 jaar is er een dramatische toename van obesitas in de Verenigde Staten, waarbij meer dan een derde van de Amerikaanse volwassenen nu de diagnose obesitas heeft. Obesitas of overgewicht heeft een groot aantal inherente fysiologische en emotionele problemen, dus het is geen wonder dat mensen verschillende redenen hebben om af te willen vallen.

Gezondheid

De meest kritische reden om af te vallen is een verbeterde gezondheid. Vijftig procent van de deelnemers aan een onderzoek uit 2007 onder mensen met overgewicht en obesitas noemde verbetering van de gezondheid de belangrijkste reden om af te willen vallen. Overgewicht wordt geassocieerd met hartaandoeningen, beroerte, diabetes type 2 en sommige vormen van kanker. De Wereldgezondheidsorganisatie merkt op dat overgewicht de vijfde belangrijkste oorzaak van wereldwijde sterfte is. Afvallen vermindert het risico op veel van deze gevolgen voor de gezondheid en kan sommige aandoeningen, waaronder diabetes type 2, zelfs omkeren.

Verschijning

Verbeterde uitstraling of ijdelheid is de tweede meest genoemde reden om gewicht te willen verliezen. Mensen met overgewicht lijden vaak aan vooroordelen en discriminatie, zowel in hun persoonlijke als professionele leven. Op de werkplek hebben mensen met overgewicht minder kans om te worden aangenomen en krijgen ze vaak een lager loon. De mediafascinatie met dunne modellen en acteurs voedt ook het stigma dat veel mensen hebben, waardoor ze vaak geloven dat, ongeacht hoeveel gewicht ze moeten verliezen, ze positiever worden waargenomen als ze afvallen.

Humeur

Verbeterde stemming is een andere belangrijke reden om af te vallen. De onzekerheden die gepaard gaan met discriminatie tegen pleegdepressie en een laag zelfbeeld. Er zijn ook aanwijzingen dat stemmingsstoornissen en zwaarlijvigheid in feite verband houden en dat depressie en bipolaire ziekte een voorloper van zwaarlijvigheid kunnen zijn. Vermoeidheid en traagheid als gevolg van overgewicht kunnen ook bijdragen aan depressieve symptomen. Een studie uit 2009 onder leiding van Lucy Faulconbridge en gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de Society for the Study of Ingestive Behavior 2009 heeft aangetoond dat gewichtsverlies de stemming daadwerkelijk verbetert.

Geschiktheid

Verbeterde fitheid is ook een belangrijke reden om af te vallen, vooral voor mannen die worden beschouwd als overgewicht maar verder gezond, volgens een studie gepubliceerd in het "International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders." De meeste fysieke bewegingen, van lopen tot rennen, zijn gemakkelijker voor mensen met een normaal gewicht. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in deelnemende sport of fysieke activiteit, kan afvallen helpen om de atletische prestaties te verbeteren.

MiddelenOpmerkingen:

  1. Fezahn

    Ja, helemaal

  2. Nikozahn

    Het komt helemaal niet in de buurt van mij.

  3. Twrch

    Tussen ons spreken, naar mijn mening, is het duidelijk. Ik heb het antwoord op uw vraag gevonden op Google.comSchrijf een bericht