Info

Voordelen van voorgekookte rijst


Rijst is een van de meest geconsumeerde voedingsmiddelen ter wereld; volgens Utah State University is meer dan 50 procent van de wereldbevolking afhankelijk van rijst als voedingsbestanddeel. Parboiling rijst - een proces waarbij de rijst wordt geweekt en vervolgens gedeeltelijk met stoom wordt gekookt - zorgt ervoor dat vitaminen en mineralen van de rijstzemelen in de pit migreren, waardoor rijst wordt verkregen die meer voedingswaarde biedt dan zijn niet-parboiled tegenhanger. Neem voorgekookte rijst op in uw dieet om uw inname van voedingsstoffen te stimuleren en geniet van de gezondheidsvoordelen die gepaard gaan met het vitamine- en mineralengehalte.

Foliumzuur

Voorgekookte rijst dient als een uitstekende bron van folaat of vitamine B-9. Je lichaam is afhankelijk van vitamine B-9 om je te helpen bij het metaboliseren van verbindingen, inclusief de nucleïnezuren en aminozuren die je gebruikt om respectievelijk DNA en eiwitten te maken. Door voldoende foliumzuur in uw dieet te krijgen, kunt u ook uw homocysteïnegehalte verlagen, waardoor de hoge homocysteïne wordt voorkomen die uw risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Een half kopje gekookte voorgekookte rijst biedt u 107 microgram folaat - 27 procent van de aanbevolen dagelijkse inname, vastgesteld door het Institute of Medicine.

Ijzer

Consumeer voorgekookte rijst als een goede bron van ijzer. Een portie halfgekookte rijst bevat 1,4 milligram ijzer, ongeveer 18 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen en 8 procent voor vrouwen, volgens het Institute of Medicine. IJzer helpt uw ​​lichaam de zuurstofniveaus in uw weefsels te detecteren en zuurstof via uw bloedbaan te verspreiden. Het helpt u ook ATP te produceren, een energiebron voor uw cellen, en speelt een rol bij de werking van het immuunsysteem.

Selenium

Voorgekookte rijst voorziet je ook van selenium. Het verkrijgen van voldoende selenium ondersteunt de functie van uw schildklier, omdat het de activiteit van schildklierhormonen helpt beheersen. Selenium speelt ook een rol bij het voorkomen van weefselschade - het regenereert nuttige antioxidanten, waaronder vitamine C, zodat ze uw cellen kunnen blijven beschermen tegen giftige vrije radicalen. Een portie gekookte voorgekookte rijst bevat 7,3 microgram selenium en biedt 13 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid die het Institute of Medicine heeft ingesteld.

Niacine

Voorgekookte rijst ondersteunt je metabolisme vanwege het niacinegehalte. Niacine helpt uw ​​cellen chemische reacties uit te voeren die nodig zijn om alcohol, koolhydraten, eiwitten en vetten af ​​te breken in energie. Het speelt ook een rol in de celcommunicatie, helpt de genactiviteit te reguleren en speelt mogelijk een rol bij de preventie van kanker, merkt het Linus Pauling Institute aan de Oregon State University op. Elke portie voorgekookte rijst bevat 1,8 milligram niacine - volgens het Institute of Medicine 11 en 13 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor mannen en vrouwen.