Beoordelingen

Traditionele kleding voor Kundalini Yoga

Traditionele kleding voor Kundalini Yoga


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hete shorts en bikinitops zijn niet misplaatst in de verwarmde kamers van hete yoga, maar je zou er een beetje vreemd uitzien als je ging zitten om Kundalini-yoga te beoefenen met hetzelfde. Yogi Bhajan introduceerde Kundalini yoga in de Verenigde Staten in 1969. Kundalini yoga wordt vaak de yoga van bewustzijn genoemd omdat het zich richt op het stimuleren van de Kundalini-energie, bekend als de energie van bewustzijn. Net als andere vormen van yoga, omvat Kundalini yogahoudingen, ademhaling, zingen en meditatie. Een Kundalini-praktijk kan behoorlijk actief zijn, en zelfs cardiolike, en dus is kleding die je toelaat om zonder beperking te bewegen en te ademen essentieel. De kleding die je naar een andere yogales zou dragen, zou echter niet op zijn plaats zijn in een traditionele Kundalini-praktijk. Traditionele Kundalini-praktijken vereisen vaak dat beoefenaars uitsluitend witte of crèmekleurige kleding dragen. 3HO, of de Healthy, Happy, Holy Organisation opgericht door Yogi Bhajan, beschrijft hoe je je energie kunt uitbreiden door je kleding. Om deze reden wordt traditionele Kundalini-yogakleding gedragen om het energetisch potentieel van de beoefenaar te vergroten.

Wit

Volgens de oprichters van de School of Kundalini Yoga, Guru Dharam S. Khalsa en Darryl O'Keeffe, voedt de kleur wit het elektromagnetische veld van je lichaam. 3HO zegt dat het dragen van wit je aura vergroot en een krachtige interface tussen jou en je omgeving creëert. Omdat wit alle kleuren van het spectrum bevat, wordt aangenomen dat het de energieën van alle acht chakra's of energievortexen in het lichaam ondersteunt en verbetert.

Natuurlijke vezels

Net als de kleur wit worden natuurlijke vezels gedragen om het elektromagnetische veld van het lichaam te stimuleren. Volgens 3HO werken natuurlijke vezels als energieleidingen. Natuurlijke vezels leiden de prana, of levenskrachtenergie, van je omgeving naar je wezen en filteren negatieve of chaotische energie uit.

Hoofd slijtage

Kundalini-leraren en sommige beoefenaars dragen hoofdbedekkingen en tulbanden als onderdeel van een meditatieve oefening. 3HO zegt dat Yogi Bhajan heeft geleerd dat het haar leeft en een energiefunctie heeft. Studenten en docenten kunnen witte sjaals, hoeden en tulbanden dragen gemaakt van natuurlijke vezels. Yoga Phoenix, een Kundalini-yogaschool, zegt dat met name tulbanden nuttig zijn om energie in het lichaam vast te houden en de aandacht op het derde oogpunt te richten. Khalsa en O'Keeffe raden aan om een ​​katoenen tulband om je hoofd te binden om de schedelbotten te masseren en je energie te concentreren. Volgens Khalsa en O'Keeffe is een van de oudste technieken om Kundalini-energie te stimuleren het haar in een knoop bovenop het hoofd te wikkelen in de stijl van de rishi's of zieners.

Voeten

Kundalini yoga is geïnteresseerd in de subtiele energieën die door het lichaam stromen van het haar op je hoofd tot de puntjes van je tenen. Net als bij andere yogapraktijken, wordt Kundalini-yoga traditioneel op blote voeten beoefend. De voeten hebben zenuwuiteinden die aansluiten op alle delen van het lichaam. Yogi Bhajan zegt dat de voeten een belangrijke plaats zijn voor pranische uitwisseling tussen je lichaam, de energie van de zon en de energie van de aarde. Khalsa en O'Keeffe zeggen dat oefenen met blote voeten de nadi's, of energiekanalen door het hele lichaam, in staat stelt zich naar de aarde te ontladen. Blote voeten maximaliseren deze stroom van energetische uitwisseling om het energieveld van de beoefenaar te reinigen en te revitaliseren.