Info

Wat zijn de voordelen van boterhammen met pindakaas en jam?


Een publiekstrekker voor kinderen en volwassenen, pindakaas en jam met jam vormen een hoofdbestanddeel van het Amerikaanse dieet. Hoewel je misschien meer geschikt bent om PB&J-broodjes te kiezen vanwege hun gemak en betaalbaarheid, bieden ze ook een bron van essentiële vitamines en mineralen. Voor een gezond broodje met pindakaas en jam, ga voor natuurlijk pindakaas en volkorenbrood gemaakt zonder toegevoegde suiker.

Koolhydraten en vezels

Een boterham met pindakaas en jam levert je koolhydraten - een bron van brandstof om je de hele dag door energiek te houden - inclusief voedingsvezels. Door voldoende vezels te krijgen, blijf je regelmatig; vezels absorberen water en maken je ontlasting losser, dus je hebt minder kans op constipatie. Personen met diabetes type 2 hebben vooral baat bij een vezelrijk dieet, dat helpt om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Een boterham met pindakaas en gelei - gemaakt met 2 eetlepels pindakaas en een eetlepel gelei - bevat 44 gram totale koolhydraten, inclusief 6,6 gram voedingsvezels. Dit maakt 23 procent uit van de dagelijks aanbevolen vezelinname voor vrouwen of 17 procent voor mannen, zoals vastgesteld door het Institute of Medicine.

Vitamine E

Consumeer pindakaas en jam sandwiches als een bron van vitamine E. Vitamine E behoort tot de familie van antioxiderende vitamines. Dit betekent dat het vrije radicalen opzoekt en neutraliseert die anders uw lipiden, celmembranen en DNA zouden oxideren en beschadigen. Vitamine E heeft ook invloed op uw bloedsomloop, het verdunnen van uw bloed en het ontspannen van uw bloedvaten om de bloedstroom te verbeteren, en speelt een rol bij de communicatie met cellen. Elke sandwich biedt 2,4 milligram vitamine E - 16 procent van uw aanbevolen dagelijkse inname, volgens het Institute of Medicine.

B-complexe vitamines

Pindakaas en tarwebrood verhogen beide de inname van B-complex vitamines. Deze voedingsstoffen werken samen zodat u voedingsstoffen kunt verteren en verwerken, uw lichaam helpt koolhydraten en vetten om te zetten in brandstof en helpt bij het metabolisme van aminozuren. U hebt ook B-vitamines nodig om uw dieet te reguleren, een gezonde huid te behouden en de functie van het zenuwstelsel te ondersteunen. Broodjes met pindakaas en jam bieden je alle B-complexvitaminen behalve vitamine B12, een voedingsstof die alleen voorkomt in vlees en dierlijke producten. Ze dienen als een bijzonder rijke bron van niacine of vitamine B-3, waarbij elke sandwich 7 milligram levert - de helft van de aanbevolen dagelijkse inname voor vrouwen of 44 procent voor mannen, volgens het Institute of Medicine.

Alternatieven

Terwijl de pindakaas en het tarwebrood in uw sandwiches uw voedingsinname verhogen, serveert de gelei net zo weinig meer dan lege calorieën. Om nog meer voordelen uit je sandwich te halen, doe je de gelei niet meer en voeg je zoetheid toe aan fruit. Een gesneden banaan voegt ijzer, kalium, foliumzuur en vitamine A toe aan je sandwich, terwijl gesneden aardbeien vitamine C, vezels en nuttige antioxidanten toevoegen. Als je echt de voorkeur geeft aan gelei in je PB&J, zoek dan naar minder suikerrijke variëteiten gemaakt met echt fruit als een gezondere optie.