Beoordelingen

Hoe te trainen om een ​​mijl in minder dan 6 minuten te lopen

Hoe te trainen om een ​​mijl in minder dan 6 minuten te lopen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er is meer nodig dan trainen om in 6 minuten een mijl te rennen - leeftijd, fysieke conditie en genetica spelen allemaal een rol. Dat geldt ook voor het soort hardlopen, of het nu een race van 1,5 km op een baan is of een tempo van 6 minuten proberen te behouden voor een afstandsloop. Ongeacht de training kunnen sommige mensen misschien nooit een zes-minuten-mijl bereiken, maar anderen met een loper en een solide achtergrond van hardlopen kunnen succesvol zijn.

Stap 1

Bouw een solide basis van sterke aerobe conditie met regelmatige afstanden van 6 mijl of meer, minimaal vijf dagen per week. Begin met een basistempo op afstand, dat afhangt van uw fitnessniveau, en werk geleidelijk om dat tempo te verhogen tot een gemiddelde van ongeveer zeven minuten per mijl. Gebruik de stopwatch van een hardloper om jezelf te timen en houd je runs en tijden bij.

Stap 2

Vergroot je paslengte door plyometrics-training op te nemen, waardoor je voeten minder lang in contact met de grond blijven. Om je passnelheid te meten, tel je het aantal passen dat je in 30 seconden neemt en vermenigvuldigt met twee. Werk om uw passnelheid te verhogen tot ongeveer 90 of 95 per minuut. Werk aan je techniek om je stap zo efficiënt mogelijk te maken.

Stap 3

Train met intervallen, zoals sprints van 200 tot 400 meter, op een baan of gemeten pad. Ren sprints zo snel mogelijk achter elkaar, met korte rustperioden ertussen. Verhoog de snelheid van elke sprint, zodat je de laatste in de serie het snelst probeert uit te voeren, maar doe altijd een volledige warming-up en een herstel-jog. Doe "ladder" sprints als een variatie, sprint 100, 200 en vervolgens 400 meter en herhaal de oefening. "Pyramid" door terug te werken naar beneden de ladder voor de boor. Verminder geleidelijk uw rustintervallen.

Stap 4

Run heuvels, een geweldige manier om beenkracht op te bouwen en de sprintsnelheid te verbeteren. Vind een heuvel die je comfortabel naar boven kunt sprinten en herhalingen kunt doen, de heuvel oprennen en terug joggen. Neem als alternatief een reeks heuvels op in je normale afstandsloop.

Stap 5

Gebruik fartleks, een Zweedse term voor 'snelheidsspel', als een vorm van intervaltraining. Versnel voor korte bursts tijdens reguliere afstandstraining, zoals sprinten van de ene hoek naar de volgende of tussen lichte palen.

Stap 6

Tijd jezelf periodiek op een 1-mijl rennen. Doe een goede warming-up met stretchen en joggen en ren dan een mijl zo snel als je kunt. Probeer een gelijkmatig tempo aan te houden van start tot finish. Noteer uw tijden en probeer elke mijltest sneller te laten verlopen dan de laatste totdat u uw doel van zes minuten bereikt.

Tips

  • Als je doel een tempo van zes minuten is in een 5k-race of een andere afstandsloop, kun je je training variëren om dat gemiddelde te bereiken zonder dezelfde snelheid over de hele afstand te lopen. Dit vereist meestal dat de eerste en laatste mijl sneller worden uitgevoerd.
  • Train indien mogelijk met een groep om je te helpen trainen, maar raak ook gewend aan rennen in een menigte.Opmerkingen:

  1. Wain

    Ik kan maar beter stil blijven

  2. Alis

    Ja inderdaad. En ik kwam dit tegen. We kunnen over dit thema communiceren. Hier of op PM.Schrijf een bericht