Beoordelingen

Helpt een loopband de looptijden te verbeteren?

Helpt een loopband de looptijden te verbeteren?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Veel hardlopers zijn in een race tegen zichzelf om de looptijden te verbeteren. Een loopband is niet altijd het favoriete gereedschap van een hardloper, maar het kan helpen bij het nastreven van snellere tijden als het strategisch wordt gebruikt. Hoewel hardlopen op een loopband niet hetzelfde is als buiten hardlopen, kan de controle die het biedt een pluspunt zijn bij het trainen voor snelheid.

Intervaltraining

Talloze coaches en hardlopers pleiten voor intervaltraining als een manier om je snelheid als hardloper te verbeteren. Rick Morris, auteur van Loopbandtraining voor hardlopers, merkt op dat intervaltraining je in staat stelt om de voordelen van racen te ervaren zonder je lichaam te belasten. Intervallen verbeteren uw VO2 max - of het vermogen om tijdens de training efficiënt zuurstof te gebruiken - uw beenomzet en uw cardiovasculaire capaciteit. Wanneer u intervallen uitvoert, streeft u meestal naar een specifieke snelheid, afhankelijk van uw racedoelen. U kunt intervallen op verschillende manieren ontwerpen, maar meestal rent u snel gedurende een specifieke afstand of periode en herstelt u zich vervolgens in een langzamer tempo voor een gelijke of langere periode. Intervaltrainingsworkouts vragen je vaak om een ​​tempo van 5K of 10K te lopen. Het kan zijn dat u moeite hebt om te bepalen of u deze passen haalt wanneer u buiten op een track of trail alleen rent.

Loopbanden voor intervallen

Loopbanden bieden een handige en precieze manier om intervallen te meten. Met een loopband kunt u de snelheid van uw intervallen nauwkeurig regelen, zonder een coach te hebben. De meeste modellen hebben een timer die rechtstreeks in het display is ingebouwd, zodat u een nauwkeurige werk- en rustverhouding kunt behouden om de voordelen van uw training te maximaliseren. Intervaltraining op een loopband moet deel uitmaken van een algemeen trainingsplan voor hardlopen. Je kunt niet elke dag hardlopen, maar ze kunnen een of twee keer per week worden gebruikt naast heuvels en lange, langzame runs om je algehele hardloopfitness op te bouwen en je sneller naar de racedag te brengen.

Hill Training

Morris wijst erop dat hellingslopen je hardloopspecifieke kracht verbetert. Je ervaart meer stress, waardoor je gewoon een sterkere, efficiëntere hardloper bent. Als u in een relatief vlak gebied woont, kunt u misschien niet profiteren van heuveltraining om snelheid op te bouwen, maar een loopband kan u helpen. Voor een of twee trainingen per week, ren heuvels op een loopband. Je kunt de oprijhoogte met regelmatige tussenpozen verhogen van 3 tot 10 procent of gewoon stabiel lopen op een helling van 5 procent of meer om kracht en uiteindelijk snelheid op te bouwen.

Gemak

Als je sneller wilt worden, moet je kilometers maken. Overgeleverd zijn aan de elementen, kunnen warm weer of moessonachtige regens je normale runs verstoren. U kunt ook een schema hebben dat alleen zeer vroege of zeer late runs toestaat - beide kunnen te gevaarlijk zijn om buiten te voltooien. Een loopband kan u helpen vast te houden aan een regelmatig hardloopschema.

Strategieën

Hardlopen op een loopband is anders dan buiten hardlopen. Zelfs wanneer hij snelheidsbooroefeningen doet, stelt Greg McMillan, M.S. in een uitgave van 2009 van 'Running Times' voor om een ​​helling van 1 procent te gebruiken om het gebrek aan windweerstand binnenshuis te compenseren. Hij adviseert om loopband geleidelijk toe te voegen aan een routine omdat dit andere eisen stelt aan uw systeem.