Beoordelingen

Tricep-dips en gewrichten

Tricep-dips en gewrichten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De triceps dip is een samengestelde oefening die beweging op meer dan één gewricht omvat: de ellebogen en schouders. De hoeveelheid betrokkenheid van elk gewricht verandert de nadruk van de primaire verhuizers. Techniek is belangrijk omdat u uw risico op gewrichtsblessures kunt vergroten als u een onjuiste vorm gebruikt.

Spieren werkten

Het grootste deel van de beweging tijdens de dipoefening vindt plaats bij de ellebooggewrichten, waardoor de triceps de primaire bewegingen zijn, maar omdat er enige beweging is bij de schoudergewrichten, helpen andere spieren bij de oefening, inclusief de voorste schouders en borstspieren. Hoe meer je naar voren leunt tijdens de triceps-dipoefening, hoe meer beweging er op de schouders optreedt, wat de betrokkenheid van de borst en de voorste schouders vergroot.

Elleboogbeweging

Om een ​​dip uit te voeren, duw je je lichaamsgewicht omhoog door je armen recht te zetten terwijl je hangend tussen twee parallelle staven hangt. Elleboogverlenging, of rechttrekken van het gewricht, is de primaire beweging tijdens de dipoefening. Wanneer u de dip uitvoert, moet u uw ellebogen niet volledig uitstrekken of vergrendelen, omdat dit slijtage van de gewrichten kan veroorzaken. Houd uw ellebogen altijd licht gebogen om ze te beschermen tegen overmatige druk.

Schouder beweging

Tijdens de beweging van de triceps-dip gaan de schouders door schouderflexie - de hoek van het gewricht wordt verkleind. De arm naar voren optillen is een voorbeeld van schouderflexie. De positie van uw lichaam tijdens de triceps-dipoefening plaatst de schouders in een biomechanisch nadelige hoek; ze ondersteunen veel gewicht in een extreem gebogen positie. Hoe lager je dip, hoe meer stress je op de schoudergewrichten legt. Beperk het bewegingsbereik en stop de neerwaartse beweging wanneer uw ellebogen zich in een hoek van 90 graden bevinden of de bovenarmen parallel aan de vloer zijn, om uw risico op letsel te verminderen.

Variaties

Dips zijn een uitdagende oefening omdat je je hele lichaamsgewicht indrukt met meestal de kracht van je triceps, dit zijn relatief kleine spieren. Variaties van de dip-oefening zijn minder uitdagend, maar hebben dezelfde techniek en gezamenlijke bewegingen. Voor een zelfondersteunde dip plaatst u een bank onder de dip-bars en laat u uw voeten op de bank rusten. Druk door je voeten om jezelf omhoog te duwen. Ga voor een bankdip op een bank zitten en grijp de rand met je handen net buiten je dijen. Schuif je billen van de bank, buig je ellebogen en laat jezelf zakken totdat je bovenarmen parallel aan de vloer zijn.Opmerkingen:

 1. Holic

  Hij heeft zonder twijfel niet gelijk

 2. Randy

  Begrijpelijkerwijs, veel dank voor uw hulp hierover.

 3. Gardashura

  Ik vind het geweldig als alles in de schappen staat, hoewel ik voor het eerst binnenkwam, maar ik wil al het vervolg lezen.

 4. Abu Al Khayr

  Ja, je zei eerlijk

 5. Clyford

  Schattig antwoordSchrijf een bericht