Info

Wat zijn de voordelen van pretzels?

Wat zijn de voordelen van pretzels?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een gezond dieet moet elke dag meerdere porties granen bevatten. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt dagelijks 7 ons aan voor mannen en 6 ons voor vrouwen. Pretzels tellen mee voor je dagelijkse graaninname en bieden een aantal essentiële voedingsstoffen omdat ze zijn gemaakt met met vitamine en mineraal verrijkte bloem. Ze bevatten echter ook veel natrium, wat hun voedingswaarde verlaagt, dus je moet ze met mate consumeren.

Ijzer

Pretzels bevatten ijzer, een voedingsstof die essentieel is voor een gezonde bloedsomloop. Je lichaam gebruikt ijzer om hemoglobine en myoglobine te maken, de eiwitten die zuurstof transporteren en opslaan in je weefsels. Als u niet genoeg ijzer consumeert, kunt u bloedarmoede krijgen door een gebrek aan functionele rode bloedcellen die zuurstof kunnen transporteren. Deze bloedarmoede heeft een negatieve invloed op uw kwaliteit van leven en veroorzaakt zwakte en vermoeidheid. Een portie pretzels van 2 ons bevat 3 milligram ijzer, wat 17 procent van de dagelijkse ijzerbehoeften van het Institute of Medicine voor vrouwen en 38 procent voor mannen oplevert.

Foliumzuur

Pretzels dienen als een uitstekende bron van folaat, ook vitamine B-9 genoemd. Het Institute of Medicine heeft dagelijks 400 microgram folaat ingesteld als de aanbevolen hoeveelheid om een ​​tekort te voorkomen, en elke portie pretzels van 2 ons draagt ​​105 microgram bij aan dit doel. Net als ijzer draagt ​​foliumzuur bij aan de functie van rode bloedcellen en een tekort aan foliumzuur kan bloedarmoede veroorzaken. Het helpt je ook om aminozuren te metaboliseren - de verbindingen die je lichaam nodig heeft om eiwitten te produceren - en nucleïnezuren, de bouwstenen van DNA.

Niacine

Bereik voor pretzels als een goede bron van niacine, ook vitamine B-3 genoemd. Niacine helpt uw ​​cellen energie te produceren en stuurt chemische reacties aan die nodig zijn om vet, eiwitten en koolhydraten uit uw dieet te verteren en te metaboliseren. Het heeft ook een gunstig effect op uw cardiovasculaire gezondheid en helpt het niveau van schadelijke cholesterol in uw bloedbaan te verlagen. Een portie pretzels van 2 ons biedt 2,9 milligram niacine, wat 18 procent is van de aanbevolen dagelijkse inname van niacine voor mannen en 21 procent voor vrouwen, zoals vastgesteld door het Institute of Medicine.

Overwegingen

Ondanks hun heilzame voedingsstoffen kan het consumeren van grote hoeveelheden pretzels uw gezondheid bedreigen. Elke portie van 2 ons bevat 718 milligram natrium, wat volgens het Institute of Medicine bijna de helft van je dagelijkse hoeveelheid natrium is. Als u uw dagelijkse hoeveelheid natrium regelmatig overschrijdt, loopt u een verhoogd risico op chronische hoge bloeddruk, een risicofactor voor hart- en nierziekten. Kies, indien beschikbaar, voor zoutarme of ongezouten pretzels en let op uw portiegroottes om uw natriuminname te beperken.Opmerkingen:

 1. Numair

  De blog is gewoon geweldig, er zouden er meer zijn!

 2. Rostislav

  je droomt gewoon van een ongekend sprookje !!! gewoon een goed filmpje!!!

 3. Berdy

  Zeker. Alles hierboven verteld de waarheid. We kunnen over dit thema communiceren. Hier of in PM.

 4. Gwynham

  ik geloof je nietSchrijf een bericht