Info

Wat zijn de voordelen van pushups voor vrouwen?


Er zijn maar weinig oefeningen waarvoor geen speciale apparatuur of training nodig is, maar pushups staan ​​hoog op de lijst van handige gymnastiek. Deze basisoefening is een hit bij iedereen, van basisschoolleerlingen tot militaire leden, en komt vrouwen op verschillende manieren ten goede. Rol de welkomstmat niet uit voor armflappen - houd je triceps strak door pushups aan je huidige fitnessroutine toe te voegen.

Definitie

Veel vrouwen worden geplaagd door slappe bovenarmen. Verschillende factoren veroorzaken armlabels, waaronder lage testosteronniveaus. Dat is een reden waarom je meestal meer vrouwen ziet dan mannen met overtollig armvet. Pushups helpen de toon te versterken en de bovenarmen te definiëren door triceps, de spieren op de rug van elke arm direct onder de schouders, in beweging te brengen. Na verloop van tijd kan het opnemen van pushups in uw fitnessroutine gebeeldhouwde armen met zichtbaar gedefinieerde spieren tot gevolg hebben.

Sterkte

Het vermogen om rond een extra grote handtas te sjouwen betekent niet altijd een gewenste hoeveelheid bovenlichaamsterkte. Veel vrouwen missen de kracht van het bovenlichaam, maar het doen van push-ups helpt de borstspieren, triceps en schouders sterker te maken. Raak niet ontmoedigd als je niet meteen een perfecte pushup kunt doen. Begin met eenvoudigere vormen van deze populaire oefening, zoals push-ups aan de muur. Nadat je die onder de knie hebt, ga je naar gedeeltelijke pushups waar je knieën op de grond blijven terwijl je je lichaam optilt.

Gewichtsverlies

Push-ups maken u niet zo snel slap als cardiotraining, maar ze helpen u wel af te vallen. De hoeveelheid calorieën die u verbrandt, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder uw gewicht en hartslag in rust, maar de American Council on Exercise heeft vastgesteld dat de gemiddelde persoon van 150 pond 5,45 calorieën per minuut verbrandt tijdens het doen van pushups. Versnel uw inspanningen voor gewichtsverlies door een gezond dieet te volgen en andere soorten oefeningen op te nemen in uw fitnessroutine.

Gemak

Push-ups zijn handig en betaalbaar. Sommige vrouwen gebruiken weerstandsbanden of armgewichten terwijl ze pushups uitvoeren, maar deze benodigdheden zijn niet nodig. Schoenen en trainingskleding zijn ook optioneel. Deze bekende oefening vereist niets behalve mentale wilskracht en een plat oppervlak. Blijf fit tijdens reclameblokken en vakanties door pushups te doen. De volgende keer dat je in de sportschool wacht op een beschikbare loopband, ga je naar beneden en doe je een paar pushups totdat de machine vrij is. Een excuus vinden om geen pushups te doen is moeilijk.