Beoordelingen

Soorten basketbalschoenen

Soorten basketbalschoenen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het type schoen dat je kiest voor je basketbalspel moet overeenkomen met het type speler dat je bent. Basketbalschoenen hebben verschillende gewichten en demping, met verschillende hoogtes. Kies het juiste type dat past bij je speelstijl, om je te helpen met je sprongen of race over het veld met hoge snelheid.

Materialen

Ooit waren basketbalschoenen gemaakt met een volledig lederen bovenwerk om de voet te stabiliseren. Leer is een duurzaam materiaal, dus de schoenen gingen lang mee. Maar leer is ook zwaar, dus andere materialen werken hun weg naar het bovenwerk van basketbalschoenen. Synthetisch gaas is een duurzaam en lichtgewicht materiaal dat nog steeds voetstabiliteit biedt. Je kunt leren bovenwerk gemengd met synthetisch gaas of canvas, of basketbalschoenen met alleen synthetisch gaas op het bovenste gedeelte vinden. De zolen zijn meestal gemaakt van rubber. Er zijn ook verschillende opties bij het kijken naar sluitingen voor basketbalschoenen, ontworpen om je voeten veilig te houden als je plotseling start, stopt en snelle bochten maakt. Veters zijn de traditionele sluiting, sommige worden versterkt door een riem rond de enkel van hoge schoenen. Ritsen en klittenbandsluitingen bieden niet dezelfde flexibiliteit om verschillende gebieden langs de bovenkant van de schoen los te maken of vast te zetten voor maximale pasvorm.

Low-Tops

Lage basketbalschoenen lijken op standaard sportschoenen, maar ze zijn ontworpen voor snelheid en grip op het veld. Deze schoenen bieden geen enkelsteun, die de meeste basketbalspelers nodig hebben; in plaats daarvan bieden ze de meeste enkelflexibiliteit voor spelers die snel ontwijken en vertrouwen op hun behendigheid om het doel te bereiken. Dit zijn de lichtste basketbalschoenen.

Mid-Tops

Mid-tops werken voor spelers die rekenen op uitbarstingen van snelheid, maar die niet bang zijn om fysiek te worden en te springen voor de bal wanneer dat nodig is. Deze schoenen bieden enige enkelsteun, wat vooral handig is bij het landen van sprongen, maar ze beperken de enkel niet zoveel als hoge tops bij het uitvoeren van snelle bochten op het veld.

Hoge toppen

High-tops hebben de voorkeur van de krachtige spelers, of degenen die in nauw contact blijven met meer fysiek contact dan de speedster-spelers. Krachtige spelers springen vaak voor schoten en rebounds, wat betekent dat ze extra enkelsteun en krachtige demping in hun schoenen nodig hebben. Deze schoenen zijn het zwaarste type, maar het type dat de meeste voet- en enkelstabiliteit biedt.

Overwegingen

Ga bij het winkelen voor je basketbalschoenen laat op de dag of direct na een training wanneer je voeten het grootst zijn. Voeten zwellen na het sporten of laat op de dag en u wilt dat uw basketbalschoenen comfortabel blijven tijdens trainingen en wedstrijden. Draag zware sokken of de sokken die u met de schoenen wilt gebruiken om de beste pasvorm te garanderen. Je zou je wijsvinger over de punt van je schoen voor je tenen moeten kunnen plaatsen; zo niet, dan kan de punt van de tip uw tenen vernauwen terwijl u speelt.