Beoordelingen

Soorten kabelmachines


Die kabelmachines in de sportschool zien er fel uit, niet? Deze stalen, klungelige machine intimideert zelfs de meest woeste sporters met zijn zware metalen bewegende delen - namelijk gewichtstapels, katrollen en kabels of dikke draadkabels. In tegenstelling tot one-stop-shop machines zoals loopbanden die variaties op één vorm van oefening bieden, zijn kabelmachines enkele kolommen of full-on multi-oefenstations, die een uitgebreide, multi-plane benadering van oefening bieden. Toegegeven, in het begin een beetje moeilijk om erachter te komen, als je eenmaal de opstelling en gewichten hebt ingesteld, ben je goud. Bij het zoeken naar nieuwe trainingsuitdagingen bieden kabelmachines een uitstekende manier om spiermassa op te bouwen en te behouden.

Enkele katrol

Een eenvoudig of een poeliesysteem verandert de effectieve richting van de uitgeoefende kracht. Enkele katrollen voelen zwaarder aan en zijn zwaarder te beheren dan dubbele katrollen. Deze bevinden zich meestal op buitenranden van kabeloversteekmachinestations. Wanneer u beslist welk gewicht u op een enkele poelie moet hechten, weet dan dat de exacte hoeveelheid gewicht die u kiest, de hoeveelheid is die u optilt, wat niet het geval is bij dubbele poelies. Machines of stations kunnen beide soorten poeliesystemen aanbieden, afhankelijk van de opstelling. Op installaties met één kabel of machines, wordt één kabel aan een balk en aan gewichten bevestigd. Goede oefeningen om deze uit te proberen zijn onder meer abs-toning zijwaartse crunches, zijarmbochten met één arm hoge katrolkabel en schoudergerichte voorkabelverhogingen.

Dubbele katrol

Als je nog niet eerder met kabels hebt gewerkt, blijf dan bij het dubbele poeliesysteem. Dubbele katrollen, of samengestelde katrollen, hebben twee katrollen en zorgen ervoor dat een grotere last over een kortere afstand kan worden gehesen. Dat is de reden waarom systemen met dubbele riemschijven voelen en zijn lichter en eenvoudiger te bedienen in vergelijking met kabelmachines met enkele riemschijven die geen afweging tussen kracht en afstand bieden. Systemen met dubbele riemschijven bevinden zich meestal op de binnenrand van kabelstationstations. Hier, ongeacht het gewicht dat u kiest, zult u eigenlijk slechts de helft van het gewicht tillen terwijl de zwaartekracht wordt omgeleid - dus wees voorzichtig en neem geen vals gevoel weg van hoeveel gewicht u kunt aandrijven. Goede oefeningen om te proberen met deze omvatten lat pulldowns met onderhandse grip of wide-grip lat pulldowns die de lats, biceps, middenrug en schouders werken.

Variable-Weerstand

Dit type kabelmachine is in staat om de hoeveelheid ruimte tussen wat het draaipunt of axel wordt genoemd, en de vaste gewichten te variëren, zodat de spieren gelijkmatig over een volledig bewegingsbereik kunnen worden bewerkt. Op het hoogtepunt van de oefening, waar het het moeilijkst is, krimpt de ruimte tussen de gewichten en het draaipunt, waardoor de gewichten gemakkelijker kunnen worden opgetild. Maar tijdens eenvoudigere fasen van de oefening neemt de ruimte tussen de axel en de gewichtstapels toe, zodat de uitdaging kan worden gehandhaafd en gelijkmatig kan worden verspreid naar de spieren.

Vaste weerstand

De minder gebruikelijke van de twee weerstandssystemen, het systeem van katrollen en kabels in kabelmachines met vaste weerstand, is, zoals het klinkt, vooraf ingesteld en past zich niet aan tijdens de oefening. Dus de gebruikte energie en weerstand varieert op verschillende punten van de oefening. In tegenstelling tot kabelmachines met variabele weerstand, worden de spieren hier niet gelijkmatig uitgedaagd over het hele bewegingsbereik. Krachttraining oefeningen kunnen worden gedaan op beide soorten machines. Het hangt ervan af of u bijvoorbeeld tijdens een 10-pond biceps curl die 10 pond de hele krul wilt optillen of dat u liever dat de machine de hoek, zwaartekracht en beweging overweegt en aanpassingen maakt zodat het loslaten van de krul voelt net zo moeilijk als het tillen.