Beoordelingen

De soorten schuim die worden gebruikt voor yogamatten

De soorten schuim die worden gebruikt voor yogamatten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het kiezen van een yogamat die past bij zowel uw behoeften als uw yogadiscipline kan uw praktijk echt verbeteren. Terwijl sommige schuimmatten glad worden van het zweet, moedigen anderen aan de grond te blijven door zich aan je voeten en handen te hechten. De zoektocht naar de perfecte mat is een streven dat vaak wordt gedicteerd door je persoonlijke voorkeuren, gevoeligheden en niveau van oefenen. Zorgvuldig selecteren van dit essentiële accessoire - een die zowel de behoeften van uw lichaam als uw kernwaarden ondersteunt - legt de basis voor een solide oefening.

PVC-schuim

Typische yogamatten zijn gemaakt van polyvinylchloride of PVC, schuim. Het antislip-karakter van PVC-materiaal is uitstekend om je te helpen goed te blijven zitten tijdens uitdagende houdingen. De high-stick factor houdt zich aan uw contactpunten en helpt u bij het vestigen van uw gewortelde basis. Maar hoewel de gladheid en plakkerigheid van PVC-schuim aantrekkelijk klinkt, zijn de traditionele productieprocessen dat niet. Laura Cornell van de Green Yoga Association legt uit dat bij de productie van standaard PVC-schuim dioxines en andere kankerverwekkende bijproducten in de lucht vrijkomen. Bovendien kunnen additieven zoals lood, cadmium en een klasse chemicaliën die ftalaten worden genoemd, afgassen en uitlogen tijdens het gebruik van het product.

Eco-PVC-schuim

Als u maximale tractie wilt, maar giftige kunststoffen uit de weg wilt gaan, zoek dan verantwoorde bedrijven die hun PVC-schuim betrekken bij fabrikanten met een milieubewustzijn. Heather Williams, directeur marketing bij Manduka, legt uit dat ze samenwerken met PVC-fabrikanten die giftige emissies die tijdens de productie in de atmosfeer vrijkomen, elimineren. Deze eco-PVC-fabrikanten houden zich aan strikte EPA-normen om ervoor te zorgen dat de kleppen, pompen, compressoren en connectoren die in de apparatuur van hun fabriek worden gebruikt, geen vluchtige organische stoffen of VOS lekken. Door het kiezen van kwaliteitsmaterialen die een leven lang meegaan, willen opmerkzame leveranciers bovendien de hoeveelheid PVC-afval die op stortplaatsen terechtkomt, verminderen.

Gesloten cel rubberschuim

Matten van rubberschuim bestaan ​​uit een niet-toxisch schuim met gesloten cellen. Wiliams legt uit dat deze milieuvriendelijke optie vaak rubber bevat dat wordt gerecycled of duurzaam wordt geoogst. Wanneer dit niet-giftige materiaal wordt verwijderd, wordt het biologisch afgebroken in de aarde. Voor degenen die zich zorgen maken over de prestaties, wordt een oppervlaktepatroon toegepast op het oppervlak van de mat om uitglijden te voorkomen en om zowel de plakkerigheid als de gladheid van de tegenhanger van PVC te behouden. Blijf echter uit de buurt van rubberen matten en kies in plaats daarvan eco-PVC, jute of katoen als u overgevoelig bent voor latex maar begeert eco-vriendelijkheid.

Traagschuim

Hoewel het concept van geheugenschuim je misschien laat dromen van een comfortabele Savasana, werkt het ook goed voor staande houdingen. Traagschuim helpt je handen en voeten geworteld te blijven door drie beschermingslagen aan te bieden. De onderste laag hecht aan de vloer, de middelste biedt traagschuimcomfort en de bovenste laag blijft droog en plakkerig door zijn waterbestendige en getextureerde karakter. Bovendien verlicht traagschuim de drukpunten veroorzaakt door het vasthouden van langdurige houdingen. Sommige traagschuimmatbedrijven gaan een stap verder door PVC-vrije en gerecyclede rubberproducten aan te bieden die ethisch worden geproduceerd.

MiddelenOpmerkingen:

  1. Maahes

    Tot ziens op de site!

  2. Shakakora

    Ik heb me geabonneerd op de RSS-feed, maar om de een of andere reden zijn de berichten in de vorm van enkele hiërogliefen. Hoe dit op te lossen?

  3. Dacage

    Alles, alles.Schrijf een bericht