Beoordelingen

Soorten Softbal Toernooien Brackets

Soorten Softbal Toernooien Brackets


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een van de belangrijkste keuzes waarmee een toernooisoftbal-regisseur wordt geconfronteerd bij het organiseren van zijn evenement, is het spelformaat selecteren dat wordt gebruikt om een ​​kampioen te bekronen. Hij moet een evenwicht vinden tussen de wens om de meest rechtvaardige manier te vinden om het beste team in het toernooi te bepalen, door spellen tijdig uit te spelen. Door het juiste toernooiformat te kiezen, kunnen spelers genieten van de competitie en ervoor zorgen dat een waardig team de titel wint.

Enkele eliminatie

Eén eliminatie is de minst complexe manier om een ​​softbaltoernooi te organiseren. Teams worden in een beugel geplaatst en spelen head-to-head games. De winnaar van het spel gaat door naar de volgende ronde, terwijl het verliezende team wordt uitgeschakeld. Een van de nadelen van het single-eliminatie-formaat is dat teams slechts één spel kunnen spelen. Een remedie hiervoor is om verliezende teams in een troostbeugel te laten vallen, waardoor ze de kans krijgen om te blijven spelen voor een troostkampioenschap, maar waardoor ze niet in aanmerking komen voor de algemene titel.

Dubbele eliminatie

Een dubbele eliminatiehaak geeft teams die een wedstrijd verliezen een tweede kans om de titel te winnen. In dit formaat blijven teams in de schijf van de winnaar zolang ze ongeslagen zijn. Nadat ze hun eerste wedstrijd hebben verloren, vallen ze in de beugel van de verliezer om andere teams met één verlies te ontmoeten. Een tweede verlies elimineert ze uit het toernooi. De NCAA Women's Softball World Series maakt gebruik van een dubbele eliminatie-indeling. De laatste twee overgebleven teams spelen een best-of-three series om de kampioen te bepalen, ongeacht het aantal verliezen dat een team oploopt in de laatste serie.

Rond Robin

In een round-robin-formaat kunnen alle teams die aan een toernooi meedoen, tegen elkaar spelen. De resultaten van het round-robin spel kunnen de winnaar van het toernooi bepalen of worden gebruikt om teams te plaatsen voor eliminatierondes. De World Cup of Softball maakt gebruik van een round-robin-formaat, waarbij alle zes teams tegen elkaar spelen in de openingsronde van Robin. Dit wordt gebruikt om seeding te bepalen voor de laatste ronde, waarin de twee hoogst gewaardeerde teams elkaar ontmoeten voor het kampioenschap.

Pool spelen

Het pool-play-formaat verdeelt alle teams in een toernooi in kleinere groepen. Teams in elke pool spelen tegen elkaar, waarbij de resultaten in elke pool bepalen welke teams doorgaan naar de volgende ronde van de competitie. De NAIA Softball National Championships gebruiken poolspel om winnaars te bepalen uit acht pools. Deze teams worden vervolgens in een bracket geplaatst en spelen een dubbele eliminatie-indeling om een ​​nationale kampioen te bepalen.

Middelen