Info

Wat zijn de voordelen van hardlooptights?


Running panty's zijn niet gemaakt om te pronken met gespierde, gespierde benen. Lopers dragen panty's om te profiteren van hun prestaties en beschermende eigenschappen. Panty's bieden voordelen voor hardlopers en hardlopers tijdens trainingen en wedstrijden.

Warmte

Panty's zorgen voor een warme laag voor koude ochtenden. Hoogwaardige stof houdt koude lucht buiten en voert zweet af van de huid. Bij extreem koude temperaturen wilt u misschien in panty's en lossere hardloopbroeken lopen om bescherming te bieden. Sommige panty's hebben mesh-panelen in gebieden met veel zweet, zoals achter de knieën, om de luchtstroom te maximaliseren terwijl andere delen van je warm blijven.

Huidbescherming

De stof en het ontwerp van panty's minimaliseert huidongemak. Baggierige kleding, zoals een broek, kan langs je dijen en taille wrijven en irritatie veroorzaken. Hardlooplegging omhult je lichaam met minimale naden en comfortabele taillebanden, waardoor huiduitslag of schuren tot een minimum wordt beperkt.

Aërodynamisch

Atleten dragen hardloopbroeken om een ​​aerodynamisch voordeel te creëren. Een mijlpaalstudie in "Medicine and Science in Sports and Exercise", gepubliceerd in 1986, heeft aangetoond dat het type kleding dat je draagt ​​de windweerstand aanzienlijk kan verlagen, waardoor de prestaties aanzienlijk toenemen. De studie stelde vast dat hardlopers die panty's droegen en blootgelegd haar trimden, een afname van de windweerstand van 2 procent ervoeren, voor een tijdsbesparing van 0,01 seconden in het dashboard van 100 meter en 5,7 seconden in de marathon. In de competitie kunnen deze seconden het verschil betekenen tussen de eerste en tweede plaats.

Voordelen van compressiekousen

Compressiekousen zijn speciaal gemaakt en passen als een tweede huid. Ze bieden meer ondersteuning en warmte dan normale hardlooplegging, waardoor uw prestaties en herstel mogelijk worden verbeterd. Een studie gepubliceerd in het mei 2006 nummer van het ‘International Journal of Sports Medicine’ testte de effecten van het dragen van compressiekousen versus klassieke elastische panty's en conventionele shorts op loopprestaties. De deelnemers die compressiekousen droegen, ervoeren een verbeterde algehele bloedsomloop, wat kan helpen vermoeidheid-inducerend afvalmateriaal uit de spieren te verwijderen - het uithoudingsvermogen verbetert. Compressiekousen hielpen de spieren van de atleten ook efficiënter te werken, zodat ze minder energie konden verbruiken tijdens het hardlopen.