Beoordelingen

Baoding-ballen gebruiken


Chinese baoding-ballen zijn ontworpen om stress te verlichten en kunnen ook de kracht en flexibiliteit van uw vingers vergroten. Ook bekend als harmonieballen en therapieballen, ze zijn gemaakt van metaal en bevatten vaak klokkenspel erin. Als je overmatig veel angst hebt of als je je vingers wilt versterken voor activiteiten zoals het spelen van de gitaar, probeer dan een paar baoding-ballen te draaien en kijk wat er gebeurt.

Basic Rotation

Stap 1

Houd twee baoding-ballen in de vingers van één hand. Afhankelijk van de grootte van de ballen ten opzichte van je hand, kan de ene tussen de onderste twee cijfers van je wijsvinger en middelvinger rusten, terwijl de andere tussen je pink en ringvinger rust.

Stap 2

Draai de ballen met de klok mee - als je rechtshandig bent - door een bal in je handpalm te duwen met je wijsvinger en duim terwijl je de andere bal in de richting van je middelvinger duwt met je pink en ringvingers.

Stap 3

Spreid je pink en ringvingers uit elkaar en laat de bal in je handpalm tussen die twee vingers glijden, terwijl je je wijsvinger tegelijkertijd naar rechts beweegt om de andere bal toe te staan ​​om te glijden tussen je middel- en wijsvinger.

Stap 4

Blijf de basisrotatie oefenen totdat je dit soepel kunt doen, waarbij de ballen zo min mogelijk geluid maken.

Geavanceerde bewegingen

Stap 1

Draai de ballen zo soepel en snel als je kunt in één richting, keer de richting dan snel om en blijf de ballen draaien, in een poging overmatig contact te voorkomen. Herhaal de bewegingen met je andere hand of, als je echt geavanceerd bent, gebruik twee paar ballen en voer je spins tegelijkertijd met beide handen uit.

Stap 2

Draai de ballen terwijl je er drie tegelijk vasthoudt. Probeer ze in een cirkelvormige beweging te draaien, waarbij elke bal langs de omtrek beweegt, of houd één bal relatief stil en draai de andere twee ballen rond de stabiele bal in het midden.

Stap 3

Grijp zeven ballen in beide handen. Houd de zijkanten van je handen in contact terwijl je zes ballen rond de omtrek draait, waarbij één bal in het midden van je holle handen rust.

Stap 4

Houd drie ballen vast en schuif ze alle drie in een weefbeweging tussen je twee handen. Begin bijvoorbeeld één bal uiterst rechts, schuif deze in het midden terwijl de middelste bal naar rechts schuift en schuif vervolgens de nieuwe middelste bal naar links, met de originele linkerbal in het midden van uw handen. .

Tip

  • Baoding ballen zijn er in verschillende maten en gewichten. Begin met kleinere ballen en werk dan op naar grotere.