Info

Wat zijn de voordelen van een trap?


Gebruik in plaats van de lift de trap op het werk om de hele dag door extra calorieën te verbranden. Of je nu in een gebouw met 20 verdiepingen werkt, in een huis met twee verdiepingen woont of naar een nabijgelegen schoolbleachers kunt lopen, lopende trappen kunnen je helpen af ​​te vallen en de spieren van je benen te versterken, terwijl je je cardiovasculaire conditie verbetert.

Cardiovasculaire Oefening

Cardiovasculaire oefening verhoogt uw hartslag en verwarmt uw spieren, waardoor u meer uithoudingsvermogen en sterkere longen en hart opbouwt. De Mayo Clinic beveelt aan dat u ten minste 30 minuten cardiovasculaire oefeningen per dag krijgt, hoewel u dit kunt opdelen in stappen van 10 minuten. Door de trap te lopen, wordt je hartslag sneller dan bij het lopen, waardoor je meer van een training in een kortere periode kunt knijpen.

Kosten en gemak

In tegenstelling tot een sportschoollidmaatschap, is trappen lopen een gratis manier om te sporten. Wanneer je een pauze krijgt op het werk, gebruik dat dan als een kans om de trap te lopen, indien nodig meerdere keren, om minstens 10 minuten te trainen. Thuis kan een trap op en af ​​rennen je hartslag snel verhogen. Veel scholen laten hardlopers de tribunes gebruiken voor traptraining. Er kunnen bepaalde dagen of tijden gereserveerd zijn voor openbaar gebruik, dus neem contact op met de school voordat je de trap van de tribune loopt.

Spieren kweken

Wanneer je de trap oploopt, bouw je je kuit- en hamstringspieren op. Twee stappen tegelijk beklimmen kan de intensiteit voor uw beentraining verhogen; dit houdt ook je buikspieren meer vast omdat je je benen hoger moet trekken. Als u de trap afloopt, oefent u uw heupflexoren en quadriceps terwijl u de neerwaartse beweging bestuurt. Naar beneden gaan heeft meer impact dan naar boven gaan, dus overweeg de gelegenheid te nemen om op adem te komen door de trap af te lopen in plaats van te rennen. Draag halters in uw handen om armspieren op te bouwen terwijl u de trap op rent: Wissel biceps-krullen af ​​terwijl u rent of druk boven op de trap uit.

Gewicht verliezen

Trappen lopen helpt je om een ​​aanzienlijk aantal calorieën in een korte tijd te verbranden: een 185-pond man zal ongeveer 336 calorieën verbranden in een half uur. In combinatie met een gezond, caloriearm dieet kunnen trappen lopen u helpen afvallen. De spier die wordt gebouwd tijdens traplopen helpt ook, omdat spieren meer calorieën verbranden dan vet.

Middelen