Beoordelingen

Het gebruik van bubbels voor ademhalingsoefeningen

Het gebruik van bubbels voor ademhalingsoefeningen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Leren hoe je op de juiste manier kunt ademen, kan je fysieke en emotionele gezondheid op de lange termijn ten goede komen. Diepe buikademhaling kan bijvoorbeeld de bloedsomloop verbeteren, de ventilatie stimuleren en angst en stress verlichten. Bellenblazen biedt een speelse manier, vooral voor kinderen, om vertrouwd te raken met verschillende ademtechnieken.

Pursed-Lip ademhaling

Volgens "Cancer Symptom Management" van Connie Henke Yarbro, is tuitende lipademhaling een techniek die wordt gebruikt om mensen met chronische obstructieve longziekte te helpen, een combinatie van chronische bronchitis en emfyseem. Deze ziekte treft vaak zware rokers. Terwijl je langzaam uitademt door getuite lippen, kun je druk uitoefenen op de achterkant van je keel. Omdat de druk in uw longen ervoor zorgt dat uw luchtwegen open blijven, kan deze ademhalingstechniek het instorten van uw kleine luchtwegen voorkomen of vertragen, volgens het artikel "Ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken" op de ConnectiCare-website. Het kan ook de hoeveelheid lucht die u in uw longen trekt, verhogen, uw ademhalingssnelheid verlagen en kortademigheid verlichten. Je kunt bellen blazen om te leren ademen met getuite lippen. Wanneer je de bubbel blaast, controleer je uitademing om de bubbel te maken zonder hem te laten exploderen.

Diepe ademhaling

Je middenrif is de motor achter diepe, of buikademhaling. Wanneer u uw middenrif samentrekt, zet uw buik uit en wordt lucht in uw longen geperst. Diepe ademhaling verbetert de bloedsomloop en stimuleert de bloedtoevoer naar het hart. Volgens het artikel "Gezondheidstip: ademhalingsoefeningen" op de website van de American Medical Student Association verhoogt het ook de lymfestroom, wat helpt infecties te voorkomen.

Je kunt jonge kinderen buikademhaling leren door ze bellen te laten blazen, volgens 'Cognitive Therapy Techniques for Children and Adolescents: Tools for Enhancing Practice' van Robert Friedberg. Bubbels bieden visuele aanwijzingen. Terwijl bellen blazen, kunnen kinderen hun ademhaling dienovereenkomstig aanpassen. Als de bubbels bijvoorbeeld te snel of onregelmatig uit de staf springen, kan een kind een uitademing verzachten om meer vloeibare bubbels te maken.

Kalm of langzaam ademen

Kalme of langzame ademhaling is een vorm van buikademhaling die gericht is op de angst van een kind. Zelfs volwassenen hebben de neiging om kort en oppervlakkig te ademen als ze angstig of gestrest zijn. Omdat het lichaam niet genoeg zuurstof krijgt, kan dit soort borstademhaling gevoelens van angst verergeren. Als een kind eenmaal diep ademhalen heeft geleerd, kun je haar leren hoe ze haar ademhaling kan vertragen. Laat een kind vier tellen inademen, haar adem vier tellen inhouden en dan vier tellen uitademen. Sommige kinderen hebben echter problemen met de telmethode. Je kunt het kind in plaats daarvan bellen blazen laten oefenen. Vertel het kind dat als ze haar adem vertraagt, ze met één ademhaling meer bellen kan produceren.

Ademhalingsspellen

Tijdens fysiotherapie-sessies op de borst kunnen kinderen met taaislijmziekte ademhalingsspellen spelen. Door op verschillende manieren te leren ademen, kunnen kinderen met cystische fibrose de ventilatie stimuleren en de secreties van hun longen verminderen, volgens het artikel '' Beademingsspellen 'voor jonge kinderen met cystische fibrose' op de website van Cambridge University Hospitals. Een favoriet spel blaast bellen door een O-vormige mond. Het kind blaast drie of vier keer en haalt diep adem. Een ander spel is om een ​​rietje in een halfvol glas water te plaatsen. Laat het kind zachtjes door het rietje blazen en veel bubbels maken. Het kind moet de oefening drie tot vier keer herhalen.Opmerkingen:

  1. Lunn

    En, wat is hier belachelijk?

  2. Zaharia

    Wat een geweldige vraagSchrijf een bericht