Info

Wat zijn de voordelen van hardlopen met een gewogen vest?


Hardlopen is een superieure oefening voor calorieverbranding en hartconditionering. Het toevoegen van een gewogen vest kan deze voordelen vergroten. Je moet al een goed opgeleide hardloper zijn en werken onder begeleiding van een fitnessprofessional bij het toevoegen van een vest; lopen met een onjuiste vorm met een extra belasting kan leiden tot letsel. Maar als u een geschikt gewichts- en trainingsprotocol gebruikt, kan een gewogen vest voordelig zijn.

Verbeterde uithoudingsvermogen

Het dragen van een gewogen vest dat gelijk is aan ongeveer 10 procent van uw lichaamsgewicht de hele dag en tijdens sommige trainingssessies kan uw algehele loopprestaties verbeteren, volgens een studie in een nummer van 1987 van de European Journal of Applied Physiology and Occupational Physiology. Onderzoekers ontdekten dat na vier weken dragen van het vest van 's morgens tot' s avonds en bij elke andere trainingssessie, toonden duursporters een beter vermogen om zuurstof te gebruiken tijdens het sporten en verbeterde de looptijd tot uitputting. Verhoogd vermogen om de snel bewegende spiervezels van het lichaam te gebruiken, die verantwoordelijk zijn voor snelle uitbarstingen van energie, zijn waarschijnlijk verantwoordelijk voor de verbetering van de prestaties bij de deelnemers die de vesten droegen.

Caloriebrand

Wanneer je een groter lichaam hebt om voort te stuwen terwijl je rent, verbrand je meer calorieën. Een 125-pond persoon verbrandt 300 calorieën per half uur hardlopen op 6 mph, terwijl een 155-pond persoon bijna 375 calorieën in dezelfde hoeveelheid tijd verbrandt. Gewicht toevoegen in de vorm van handgewichten tijdens het hardlopen is niet verstandig omdat deze overmatige druk op de polsen, schouders en ellebooggewricht kunnen uitoefenen. Enkelgewichten bieden onvoldoende weerstand en kunnen leiden tot vormveranderingen die spieronevenwichtigheden kunnen veroorzaken. Als je je vest tussen de 5 en 10 procent van je totale lichaamsgewicht houdt, kun je de calorieverbranding van je run veilig verhogen, zegt de American Council on Exercise. Dus voor een persoon van 150 pond mag uw vest niet meer wegen dan 15 pond.

Behendigheid

Een studie gepubliceerd in het 'Journal of Strength and Conditioning Research' in 2012 wees uit dat het dragen van een gewogen vest gedurende de dag, wanneer niet werd gerend of getraind, de behendigheid iets verbeterde maar niet de snelheid bij gezonde jonge mannen. De onderzoekers concludeerden dat het gebruik van het vest tijdens reguliere training 50 procent van de tijd gedurende drie tot vier weken dezelfde bescheiden resultaten kon opleveren. Als je vier keer per week rent, draag dan een vest van 5 tot 10 procent van je lichaamsgewicht om je vermogen om snel en behendig te bewegen te verbeteren tijdens sporten zoals voetbal, basketbal of tennis.

Overwegingen

Sportspecifieke training is meestal de beste manier om uw doelen te verbeteren. Als je een betere hardloper wilt worden, dan is het waarschijnlijk beter om snelheidsoefeningen, tempo-runs en heuvelherhalingen te doen met alleen je lichaamsgewicht. Als je traint voor een evenement of activiteit waarvoor je extra gewicht moet dragen, zoals een brandweerman die uitrusting moet vasthouden terwijl je snel beweegt, kan hardlopen met een gewogen vest waarde toevoegen.