Beoordelingen

Hoe zwembadoefeningen te gebruiken om te helpen met snelheid

Hoe zwembadoefeningen te gebruiken om te helpen met snelheid


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Training in het zwembad helpt je snelheid en kracht op te bouwen zonder je gewrichten te belasten, volgens Rick Burkholder, hoofd van atletische training voor Philadelphia Eagles voetbal. Aqua-oefeningen zijn niet langer gedegradeerd tot de leeftijd van 70 jaar en ouder; professionele atleten en trainers gebruiken plyometrische oefeningen in het zwembad om de spieren op te bouwen die nodig zijn voor een enorme snelheid en kracht. Trainen in water is effectiever dan op het land vanwege de toegenomen weerstand in meerdere richtingen die opbouwt als je door het water beweegt.

Pool Plyometrics

Stap 1

Ga in het ondiepe gedeelte van het zwembad staan ​​met uw voeten op heupafstand. Buig je ellebogen tot 90 graden en stop je ellebogen aan je zijkanten in. Buig je knieën en hurk totdat je dijen evenwijdig zijn aan de vloer. Meteen uit het water springen, zo hoog als je kunt springen. Herhaal deze oefening snel zo vaak als je kunt totdat je moe bent.

Stap 2

Ga staan ​​met je voeten op heupafstand, armen omhoog in de lucht. Spring zo hoog als je kunt en stop zowel je knieën als je ellebogen in je borst. Herhaal deze plyometrische oefening snel, zo vaak als je kunt voordat je je moe voelt.

Stap 3

Verplaats je zwaartepunt over het rechterbeen en buig de linkerknie omhoog naar de borst, zodat je op één been staat. Breng je armen naar de zijkanten voor evenwicht, of buig je ellebogen en stop je armen aan je zijkanten in. Spring op en neer, zo hoog als je kunt, op het staande been. Spring zo vaak als je kunt op één been voordat je je vermoeid voelt en wissel dan van kant.

Aqua joggen

Stap 1

Ga in het ondiepe gedeelte van het zwembad staan ​​of in het diepe met een drijfvest.

Stap 2

Jog met je benen onder water alsof je over land rent. Tijdens het aqua-joggen kun je je bewegingen overdrijven en het bereik van je benen vergroten.

Stap 3

Probeer intervaltrainingoefeningen te combineren tijdens uw watertraining. Loop bijvoorbeeld 60 seconden in het water, sprint dan zo snel als je kunt gedurende 60 seconden en jog in een gematigd tempo gedurende 60 seconden. Herhaal deze intervalcyclus 10 keer voor een training van 30 minuten.

Kickboard Oefening

Stap 1

Houd met beide handen een kickboard voor je lichaam.

Stap 2

Zwem baantjes rond het zwembad met behulp van een fluttertrap, schop je benen snel op en neer, houd de benen dicht bij elkaar. De benen blijven recht tijdens de trap, met beweging die uit de heupen komt.

Stap 3

Oefen een dolfijnschop met behulp van een kickboard. Houd met beide handen een kickboard voor je uit, buig je knieën en trap met beide voeten tegelijk naar beneden. Stel je voor dat je een zeemeerminstaart hebt die je voortstuwt.

Tip

  • Verhoog de moeilijkheid van zwembadoefeningen door gewogen riemen, vinnen en speciale handschoenen toe te voegen die zijn ontworpen om de weerstand te vergroten.