Beoordelingen

Een handdoek gebruiken om ab crunches te doen

Een handdoek gebruiken om ab crunches te doen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Geloof het of niet, een handdoek kan ook dienst doen als oefentool. Als je aan je hoofd trekt en je nek belast tijdens het doen van crunches, kan een handdoek als een hangmat fungeren om het gewicht van je hoofd te ondersteunen en de nek te verlichten. Een opgerolde handdoek onder je onderrug kan crunches iets uitdagender maken. De handdoek maakt een kromming in je onderrug, strekt je buikspieren en dwingt je om een ​​groter bewegingsbereik te voltooien. Ongeacht hoe u de handdoek gebruikt bij het werken aan uw buikspieren, een goede vorm is essentieel voor optimale resultaten.

Handdoek voor hoofdsteun

Stap 1

Vouw een middelgrote handdoek doormidden, leg deze op een oefenmat en ga met de voorkant naar boven op de mat liggen met je hoofd op de handdoek, je knieën gebogen en je voeten plat op de vloer.

Stap 2

Maak de uiteinden van de handdoek op elkaar en houd ze in je handen. Je handen moeten boven je schouders zijn met je ellebogen naar voren gericht, terwijl de handdoek je hoofd wiegt.

Stap 3

Span je buikspieren aan om je rug te ondersteunen en krul dan langzaam je hoofd omhoog totdat je schouderbladen van de vloer zijn. Richt je ellebogen de hele tijd op en stel je voor dat je je ribbenkast naar je bekken brengt. Ontspan je nek en trek de handdoek niet naar voren of laat je kin naar je borst zakken - gebruik de handdoek alleen voor hoofdsteun en stel je voor dat er een grapefruit tussen je kin en borst zit om ze gescheiden te houden. Houd deze positie een seconde vast.

Stap 4

Keer de beweging om, breng je schouderbladen op de grond en laat je hoofd iets zakken. Gebruik een langzame, gecontroleerde beweging en houd je buikspieren de hele tijd bezig. Begin onmiddellijk met de volgende herhaling. Begin met een set van acht tot 12 herhalingen en werk dan verder tot het voltooien van drie sets.

Handdoek voor extra uitdaging

Stap 1

Ga op je rug op een mat liggen, buig je knieën en plaats je voetzolen plat op de vloer.

Stap 2

Vouw een middelgrote handdoek in de helft en rol het op, plaats het onder je onderrug zodat het de ruimte tussen je rug en de vloer elimineert. Hoe dikker de rol, hoe meer je rug zal krommen, waardoor een grotere uitdaging ontstaat.

Stap 3

Kruis je armen voor je borst, maak een vuist met je handen - plaats een hand in de andere - en stop je handen onder je kin om het van je borst te houden. U kunt ook uw vingertoppen aan de zijkanten van uw hoofd achter uw oren plaatsen en een andere opgerolde handdoek gebruiken om uw kin van uw borst te houden.

Stap 4

Krul je hoofd en bovenrug van de vloer en pauzeer een seconde voordat je de beweging langzaam omkeert en je rug naar de vloer laat zakken. Begin onmiddellijk met de volgende herhaling. Begin met een set van acht tot 12 herhalingen en als je sterker wordt, voeg je geleidelijk twee sets toe.

Tip

  • Voor zowel hoofdsteun als een extra uitdaging, combineer de handdoekhangmat en de opgerolde handdoek met lage rug.
  • Adem uit terwijl je je bovenlichaam optilt en adem in als je terugkeert naar het startpunt.