Beoordelingen

Gewogen softballen gebruiken

Gewogen softballen gebruiken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het gebruik van gewogen softballen is een veel voorkomende manier voor spelers om hun armen te versterken om het risico op blessures tijdens het seizoen te verminderen en zelfs hun snelheid te verbeteren. Gewogen ballen, die dezelfde grootte hebben als standaard softballen, maar felgekleurd om hun gewicht aan te geven, kunnen vaak tot 12 gram wegen, maar komen vaak voor tussen 7 en 9 gram. Het verschil in gewicht is een significante verandering voor een speler, gezien het feit dat standaard softballen tussen de 5 en 7 gram wegen, afhankelijk van hun grootte.

Stap 1

Warm je armen op voordat je begint te vangen met een gewogen softbal. Veelvoorkomende armoefeningen voor softbalspelers zijn onder meer armcirkels, waarbij je met uitgestrekte armen staat en kleine, grote, voorwaartse en achterwaartse cirkels maakt met je handen, en trekt met weerstandsbanden, waarin je op een uiteinde van een weerstandsband stapt en til aan de andere kant op. Ideaal is om 10 tot 15 minuten op te warmen.

Stap 2

Speel vangst enkele minuten met een standaard softbal, die helpt je arm verder op te warmen en voor te bereiden op de werpbeweging. Het gebruik van een gewogen bal belast uw werparm en kan letsel veroorzaken als u de arm niet voldoende hebt voorbereid. Werpers gebruiken meestal gewogen ballen, maar positie spelers kunnen ze ook gebruiken, indien gewenst. Als je een werper bent, oefen dan met een standaardbal en als je een positie-speler bent, speel je vangst met een partner door middel van overhand worpen.

Stap 3

Begin met het gooien van een gewogen bal die iets zwaarder is dan de reguleringsbal van je liga. Als je in een competitie speelt met een 7-ounce bal, begin dan te gooien met een bal die 8 of 9 ounces weegt. De sleutel tot het spelen van vangst met een gewogen softbal is het niet omverwerpen; begin dicht bij je partner en als je arm went aan het extra gewicht, begin je de afstand te vergroten.

Stap 4

Voorkom dat de bal invloed heeft op je aflevering als je een werper bent. Als je de manier waarop je gooit moet aanpassen, zelfs in een minuut, verminder dan het gewicht van de bal of ga terug naar een standaardbal als er geen lichtere bal beschikbaar is. Wanneer u begint met het wijzigen van uw levering om de zwaardere bal te compenseren, is het gemakkelijk om uzelf te verwonden of slechte mechanica te ontwikkelen.

Tips

 • Onthoud dat werpkracht niet alleen gaat over het hebben van sterke schouder- en armspieren. Werpers moeten altijd een krachttraining toepassen om de spieren in hun kern en onderlichaam op te bouwen.
 • Vermijd lange sessies van gooien met een gewogen bal; het is beter om een ​​paar minuten per dag te gooien dan een uur per week, wat de schouder ernstig kan vermoeien en in gevaar kan brengen. Stel een doel van 20 worpen per oefensessie.

MiddelenOpmerkingen:

 1. Dunris

  Ik word lid van al het bovenstaande. Laten we proberen de kwestie te bespreken. Hier, of in de middag.

 2. Duncan

  Daarin zit iets. Bedankt voor de hulp bij deze vraag, kan ik ook jou dan helpen?

 3. Vojind

  Ik denk dat je geen gelijk hebt. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.Schrijf een bericht