Info

Wat zijn de voordelen van zalmpasteitjes?

Wat zijn de voordelen van zalmpasteitjes?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vissen hebben een welverdiende goede reputatie als het gaat om voedingswaarde - ze bieden niet alleen voldoende hoeveelheden essentiële voedingsstoffen die u nodig hebt om te functioneren, maar ze verminderen ook het risico op chronische ziekten. In feite, het consumeren van slechts 6 gram vis per week vermindert uw risico op hart- en vaatziekten met meer dan een derde, meldt de Harvard School of Public Health. Zalmpasteitjes, gemaakt door gemalen zalm te mengen met andere ingrediënten, bieden een aantal gezondheidsvoordelen.

Basis voedingswaarde-informatie

Elk basiszalmpasteitje - gemaakt met 2 ons zalm, 1/2 ons broodkruimels, een kwart van een ei en vervolgens gebakken zonder het gebruik van toegevoegd vet - bevat 169 calorieën en biedt 8 procent van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorie-inname, op basis van een dieet met 2000 calorieën. Het dient als een goede bron van eiwitten, met 17 gram per portie, en levert de aminozuren die uw lichaam nodig heeft om uw immuunsysteem te behouden en weefselontwikkeling te ondersteunen. Zalmpasteitjes leveren ook aanzienlijke hoeveelheden koolhydraten en vetten op - respectievelijk 10 en 6 gram per portie.

Omega-3 vetzuren

Zalmpasteitjes verhogen uw inname van omega-3-vetzuren, die uw cardiovasculaire gezondheid ten goede komen. Omega-3-vetzuren verlagen de bloeddruk, verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en verbeteren de functie van de bloedvaten. Ze vertragen ook de progressie van atherosclerose - een cardiovasculaire ziekte veroorzaakt door een opeenhoping van vetplaques in de slagaders. De omega-3-vetzuren in zalm dragen ook bij aan de hersenfunctie en kunnen een rol spelen bij het verminderen van uw risico op de ziekte van Alzheimer. Elk zalmpasteitje bevat 0,7 gram omega-3-vetzuren.

Vitaminen D en B-12

Neem zalmpasteitjes op in je dieet als een bron van vitamines, vooral vitamine D en B12. Vitamine D helpt uw ​​lichaam calcium te verwerken en als gevolg daarvan krijgt het krijgen van voldoende vitamine D de gezondheid van de botten. Het ondersteunt ook uw immuunsysteem en begeleidt de celrijping. Vitamine B-12 speelt een rol bij de groei van rode bloedcellen en ondersteunt ook de voortdurende functie van uw zenuwstelsel. Elke zalmpastei levert u 487 internationale eenheden vitamine D - 83 procent van de aanbevolen dagelijkse inname - evenals 3,2 microgram vitamine B12, of uw volledig dagelijkse aanbevolen inname zoals vastgesteld door het Institute of Medicine.

Serveertips

Maak thuis je eigen zalmpasteitjes om hun voedingswaarde te waarborgen, omdat voorverpakte en ingevroren soorten mogelijk extra natrium of vet bevatten. Experimenteer met het toevoegen van groenten aan je zelfgemaakte pasteitjes; geraspte wortelen, selderij of ui voegen smaak toe, evenals voedingswaarde aan uw maaltijd. Voeg volkoren broodkruimels toe om je volkoreninname te stimuleren. Gebruik geen ongezonde kruiden om je zalmpasteitjes op smaak te brengen. Bijvoorbeeld, in plaats van ze te vullen met vette wijnsteensaus, maak je thuis je eigen citroen-dillesaus door niet-vette Griekse yoghurt, vers citroensap, citroenschil en gehakte verse dille te combineren, of gewoon je pasteitjes met hete saus als een laag- calorie optie.