Beoordelingen

Volleybal Teamwork-activiteiten


Tijdens een volleybalwedstrijd nemen zes spelers hun positie op het veld in. Sommige zijn hitters, sommige zijn setters en sommige zijn gespecialiseerd in verdediging. Elke speler heeft een rol te spelen, maar alle spelers moeten samenwerken als een team om te winnen. Teamwork-bouwoefeningen kunnen coaches helpen een samenhangend team te bevorderen dat samen naar de overwinning werkt.

Blinde man

Deze leuke oefening helpt bij het opbouwen van vertrouwen en communicatie voor uw team. Beide kwaliteiten zijn essentieel voor het winnen van wedstrijden en het bevorderen van eenheid op het veld. Verlaat de sportschool voor een volleybalveld met een zacht oppervlak. Een gras- of zandveld is ideaal om een ​​hindernisbaan op te zetten. Coaches zetten een doolhof van oranje kegels op of plaatsen obstakels zoals hoelahoep of boomstammen die moeten worden overschreden voordat spelers de finish bereiken. Zodra de spelers aankomen, verdeel ze in paren, met één persoon geblinddoekt. De andere speler draait de geblinddoekte partner een paar keer rond om hem of haar te desoriënteren. De uitdaging is voor de ziende partner om de geblinddoekte partner door de hindernisbaan te leiden met alleen verbale aanwijzingen. Naast het omzeilen van de obstakels, kan de geblinddoekte speler worden gevraagd om onder het net te duiken zonder contact te maken, of een bal op het veld te vinden en deze in een emmer te laten vallen. Door goede communicatievaardigheden te gebruiken, moet de ziende speler haar partner snel door de hindernisbaan kunnen loodsen. De geblinddoekte speler moet ook leren vertrouwen op haar partner. Deze lessen komen van pas op het veld en leiden tot een meer verenigd team.

Schakel het op

Veel volleybalspelers zijn gespecialiseerd in één positie, maar hebben weinig inzicht in wat hun teamgenoten op het veld doen. Wissel tijdens de oefening de rollen van je team om en laat ze verschillende posities spelen. Deze oefening zal spelers helpen de rollen van hun teamgenoten beter te begrijpen en hoe hard ze werken.

Samenkomen

Houd spelers in groepen van twee, met één partner geblinddoekt, en probeer deze teambuilding-oefening. Richt een klein vierkant op de grond met een touw of kegels. Spelers die niet zijn geblinddoekt moeten spelers die geblinddoekt zijn in het gebied krijgen, zonder dat ze over de lijnen gaan. De spelers moeten vertrouwen op creativiteit, geduld, communicatie en probleemoplossende vaardigheden om binnen de grenzen te passen.

Pass, Set, Swing, Hit

Plaats drie slagmensen naar de voorkant van het veld bij het net. Een vierde speler legt de bal volgens de instructies van de slagman. Hij kan gevraagd worden om de bal naar voren of naar achteren te zetten. Deze snelle oefening bouwt teamsynchronisatie, communicatie en vertrouwen op, elk essentieel voor het behalen van de overwinning. Meer gevorderde teams gebruiken deze oefening om door de coach ontworpen spelen te leren spelen.