Beoordelingen

Hoe loop je op je tenen voor oefening

Hoe loop je op je tenen voor oefening


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het kan gemakkelijk zijn om je kuitspieren te verwaarlozen ten gunste van je grotere en meer gespierde dijen. Hoewel veel dijoefeningen ook werken voor je kuiten, kunnen gerichte kuitoefeningen helpen bij het versterken van spieren zoals de gastrocnemius en de soleus, die belangrijke rollen spelen wanneer je loopt, rent en springt. Wandelen op je tenen biedt een eenvoudige manier om je kalveren wat extra werk te geven.

Lichaamsgewicht Tenen lopen

Stap 1

Ga rechtop staan ​​en ga op de ballen van je voeten staan.

Stap 2

Loop langzaam vooruit, houd je hielen zo hoog mogelijk en beperk elke stap tot 6 inch of minder.

Stap 3

Blijf 25 meter lopen en laat dan je hielen op de grond zakken. Loop verder als u de intensiteit van de oefening wilt verhogen.

Farmer's Walk on Toes

Stap 1

Ga rechtop staan ​​en houd een paar halters naast je, met je armen uitgestrekt en je handpalmen naar je lichaam gericht.

Stap 2

Til jezelf op de ballen van beide voeten.

Stap 3

Loop 60 seconden. Je kunt in een rechte lijn of een cirkel lopen. Draag zwaardere gewichten om de oefening uitdagender te maken.

Tip

  • Als u in een cirkel loopt, beweegt u de helft van de tijd met de klok mee en de rest van de tijd tegen de klok in.
  • Maak tenen lopen een informeel onderdeel van uw fitnessregime door het in uw dagelijkse routine in te passen. Loop bijvoorbeeld op je voetballen wanneer je je post ophaalt of wanneer je naar beneden gaat om kleding in de wasmachine te doen.
  • Strek je kuiten uit nadat je op je tenen bent gelopen. Ga ongeveer twee passen voor een muur staan, stap met uw rechtervoet naar voren, buig uw rechterknie en strek uw armen horizontaal op schouderhoogte uit. Plaats beide handpalmen tegen de muur met beide voeten plat op de vloer en je linkerbeen redelijk recht. Verplaats uw gewicht naar voren op uw rechtervoet totdat u de rek in uw linkerkalf voelt. Houd de positie 30 seconden vast en herhaal vervolgens de stretch met het andere been.