Beoordelingen

Toont snel lopen je billen?


Gestemde billen doen meer dan er alleen maar voor zorgen dat je er geweldig uitziet in je stretchjeans. Gestemde bilspieren ondersteunen uw heupgewricht en ondersteunen de romp van uw lichaam. Lopen kan helpen de spieren van de billen te versterken, vooral als u snel loopt, op heuvels of op een loopband met een helling.

Bilspieren

Je hebt waarschijnlijk je bilspieren gehoord die gluten worden genoemd, maar je weet misschien niet dat er drie gluteale spieren zijn. Columbia Health legt uit dat de gluteus maximus, de grootste van de drie, ten grondslag ligt aan de wangen van je billen, terwijl de gluteus medius en gluteus minimus zich rond het bovenste deel van je heupbot bevinden.

Functie van de bilspieren

De drie gluteale spieren werken samen om je lichaam te stabiliseren en helpen je benen in verschillende richtingen te strekken. Het zijn de spieren die helpen de zwaartekracht tarten wanneer je zit, staat en de trap op loopt. De gluteus maximus is de grootste skeletspier in je lichaam. Door deze spier te versterken, kunt u de vorm van uw billen beïnvloeden, terwijl u tegelijkertijd uw onderlichaamsterkte verhoogt en de stabiliteit verbetert.

Lopen om de gluteals te versterken

Om je bilspieren te trainen, moet je meer doen dan alleen een wandeling maken. Snel wandelen, ook wel fitnesswandelen genoemd, zal de meeste verbetering in uw glutealen produceren, evenals uw bovenlichaam trainen en een cardiovasculaire training bieden. Trek tijdens een fitnesswandeling lang en recht omhoog, kijk recht vooruit en buig uw armen iets minder dan 90 graden, schouders ontspannen. Zwaai tijdens het lopen snel met uw armen. Hierdoor wordt uw voetsnelheid automatisch verhoogd. Span je bilspieren aan terwijl je loopt, en neem kleinere stappen om je snelheid te verhogen. Het uiteindelijke doel van fitnesswandelen is een mijl doen in 12 tot 15 minuten. Lopen op heuvels of een loopband met een helling van 2 procent of meer biedt ook maximaal voordeel voor uw bilspieren.

Voorzorgsmaatregelen

Overdreven armzwaaien kunnen tot verwondingen leiden, dus zwaai je armen niet hoger dan je borstbeen. Kijk niet naar de grond of buig je schouders, maar probeer altijd een goede houding te behouden. Luister vooral naar je lichaam. Begin niet met fitnesswandelen als u uit vorm bent. Begin in plaats daarvan met eenvoudige dagelijkse wandelingen en verhoog geleidelijk uw afstand en snelheid. Door van het lopen een dagelijkse gewoonte te maken, toon je niet alleen je billen, maar je hele lichaam.