Beoordelingen

Een waarschuwing over Bikram Hot Yoga & elektrolytuitputting


Uitgevoerd in een kamer die wordt verwarmd tot meer dan 100 graden Fahrenheit met ongeveer 40 procent luchtvochtigheid, voelt een Bikram yogales een beetje alsof je in een sauna zit - behalve dat je je lichaam in verschillende poses brengt. De klas bestaat uit een reeks van 26 poses die tweemaal wordt herhaald. De hitte en vochtigheid verhogen niet alleen je flexibiliteit, maar zuiveren ook je lichaam door gifstoffen vrij te laten door zweet. En hoewel dit ontgiftingsproces zeer voordelig kan zijn, kan het ook een beetje gevaarlijk zijn als uw elektrolyteniveaus uit balans raken.

Zweten en elektrolyten

Elektrolyten zijn ionen met een positieve of negatieve lading. Ze stromen door het lichaam en geleiden elektrische activiteit. Hoewel ze cruciaal zijn voor het functioneren van het lichaam, kan het hebben van teveel elektrolyten gevaarlijk zijn. Om deze gevaarlijke onbalans te voorkomen, helpen de nieren het elektrolytniveau te reguleren door elektrolyten te bewaren wanneer het niveau laag is en deze uit te scheiden wanneer het niveau hoog is. Maar dit automatische regulatieproces kan verstoord raken tijdens afleveringen van hevig zweten - zoals tijdens Bikram yoga. Zweet bevat grote hoeveelheden natrium en chloride en kleine hoeveelheden calcium, magnesium en kalium. De werkelijke hoeveelheid elektrolyten die u door uw zweet verliest, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals voeding, genetica en het vermogen van uw lichaam om aan warmte te acclimatiseren. Als je lichaam een ​​aanzienlijke hoeveelheid elektrolyten verliest door zweet, kun je tijdens Bikram yoga een risico lopen op een elektrolytenbalans.

Gevaren van uitputting

Naast het uitvoeren van elektrische activiteit, helpen elektrolyten ook de vochtbalans van uw lichaam te handhaven. Ze spelen een rol bij het reguleren van de bloeddruk, zorgen voor een goede werking van de zenuw en helpen bij spiercontractie. Veel voorkomende symptomen van elektrolytenbalans zijn spierkrampen, spiertrekkingen, zwakte, vermoeidheid, gevoelloosheid in uw ledematen, hartkloppingen, misselijkheid, verwardheid en duizeligheid. Als de elektrolytonbalans blijft verergeren, kan dit leiden tot elektrische problemen met het hart - waardoor een levensbedreigende hartstilstand ontstaat.

Elektrolyt vervangen

Hoewel zuiver water u kan helpen gehydrateerd te houden, helpt het niet bij het corrigeren van onbalans in de elektrolyten. Kies in plaats daarvan een elektrolyt-versterkte water- of sportdrank - let alleen op het aantal calorieën en het suikergehalte. De American Council on Exercise beveelt een sportdrank met elektrolyten en koolhydraten aan als u langer dan 60 minuten traint - en aangezien een Bikram-klasse 90 minuten is, wilt u er een bij de hand hebben. Uw dieet is ook een goede bron van elektrolyten. Vers fruit en groenten, augurken, yoghurt en aardappelen zijn allemaal uitstekende bronnen van elektrolyten verloren in zweet.

Overmatige hydratatie

Hoewel het goed is om voor, tijdens en na je les gehydrateerd te blijven, kan te veel water slurpen gevaarlijk zijn. Net zoals overmatig zweten je natriumgehalte kan verlagen, kan het drinken van te veel water ook leiden tot natriumuitputting. Medisch aangeduid als hyponatriëmie, treedt de aandoening op wanneer overtollig water de natriumcirculatie in uw lichaam verdunt. Als je van nature een grote hoeveelheid natrium verliest door zweet en een grote hoeveelheid water drinkt tijdens of na je Bikram-klasse, kan dit het probleem verder verergeren.