Beoordelingen

Is wateraerobics goed voor lichaamstinten?

Is wateraerobics goed voor lichaamstinten?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wateraerobics is niet alleen voor senioren of voor revalidatie van blessures, zoals sommigen misschien denken. Wateraerobics is effectief voor lichaamstinten. En omdat het je hartslag verhoogt voor serieuze calorieverbranding - tot 600 calorieën per uur, volgens de Mayo Clinic - zullen wateraerobics helpen lichaamsvet te elimineren om die afgezwakte spieren te onthullen.

All-Over weerstand

Wanneer je onder water in het zwembad zit tot aan je borst, biedt het water weerstand aan je spieren aan alle kanten. In het boek 'Fantastic Water Workouts' uit 2007 vergeleek Marybeth Pappas Baun de training die je in het water kunt krijgen met op het land gebaseerde gewichtstraining voor het verbeteren van de spiertonus, erop wijzend dat op het land, als je niet de kracht hebt om zwaarder te worden veilig gewicht, kunt u letsel oplopen door weerstand te bieden aan de zwaartekrachten. Maar water is dichter dan lucht en biedt gelijke weerstand vanuit alle richtingen, niet alleen door de neerwaartse aantrekkingskracht van de zwaartekracht. Dit werkt je spieren aan beide kanten van je gewrichten tegelijkertijd, niet alleen om de kans op letsel te verminderen, maar ook om een ​​evenwichtige, gelijkmatige spierkracht op te bouwen.

Oefening voorbeelden

In een wateraerobicsles kunt u uw training beginnen met oefeningen zoals knuffels, golfschommelingen en triceps-kickbacks. Terwijl je deze oefeningen doet, concentreer je je op het duwen en trekken van je handen door het hoge water om je armen effectief te werken. Om je borstspieren te verstevigen, moet je je richten op het knijpen van je borstspieren tijdens bewegingen die een borstpers nabootsen. Je rug zal sterker worden door de tegenovergestelde beweging wanneer je je armen uit elkaar trekt in het water en je schouderbladen samenknijpt. Je benen krijgen een training wanneer je loopt, hardloopt of langlaufen - een beweging waarbij je je benen schaart, je linkerbeen naar voren en je rechterbeen naar achteren afwisselend, dan je rechterbeen naar voren en je linkerbeen naar achteren , houd je knieën recht maar niet op slot. De inspanning die u levert om uw oren, schouders en heupen uitgelijnd te houden tijdens het uitvoeren van wandel-, hardloop- en langlaufbewegingen zal uw kernspieren dwingen om deel te nemen.

Uitrusting

Soms zal het gebruik van dingen zoals schuimgewichten en zwemvliezen handschoenen de weerstand van het water verhogen. Waternoedels zijn een ander nuttig item voor een wateraerobicsklasse. Je instructeur kan je bijvoorbeeld vragen om de noedel met je voet naar de bodem van het zwembad te duwen en je erop met beide voeten te laten balanceren terwijl je je handen in een peddelbeweging gebruikt om je te helpen balanceren terwijl je vooruit gaat.

Redenen om te tonen in water

All-over tonen van de weerstand van het water is slechts één voordeel van wateraerobics. Oefeningen die typisch een uitdaging vormen op het land, zijn gemakkelijker te doen in het water. Het is het drijfvermogen dat dit element van gemak toevoegt. Wanneer het grootste deel van je lichaam onder water staat, zul je niet de beukende impact voelen die je op het land zou hebben bij het uitvoeren van oefeningen zoals lunges, sprongen en trappen. En wanneer u in water bent, heeft het een continu, koelend effect, waardoor uw lichaam niet oververhit raakt tijdens een intensieve wateraerobics-training.Opmerkingen:

 1. Rangford

  Sorry voor het storen ... Ik begrijp dit probleem. Laten we bespreken. Schrijf hier of in PM.

 2. Barre

  Ik deel je mening helemaal. Het lijkt mij dat het een uitstekend idee is. Ik ben het met je eens.

 3. Tojacage

  Hier zit iets in. Ik dacht er vroeger anders over, heel erg bedankt voor de hulp bij dit probleem.

 4. Diamont

  The blog is super, I recommend it to friends!

 5. Arashidal

  Ik ben het ermee eens, dit uitstekende idee is trouwens nodig

 6. Selassie

  Ik kan nu niet deelnemen aan discussie - het is erg bezet. Maar ik zal worden vrijgelaten - ik zal noodzakelijkerwijs schrijven dat ik denk aan deze vraag.Schrijf een bericht