Beoordelingen

Zijn wateraerobics goed voor een gescheurde meniscus?


Knieblessures zoals een gescheurde meniscus kunnen kniepijn veroorzaken en uw vermogen om te oefenen beïnvloeden. Afhankelijk van de ernst van de traan, kan uw arts een operatie aanbevelen. Volgens Jeffrey Katz, gewrichtsspecialist bij Brigham en Women's Hospital en Harvard Medical School, kunnen fysiotherapie-oefeningen even effectief zijn als een operatie bij het behandelen van een gescheurde meniscus. Als onderdeel van een goed afgerond revalidatieprogramma kunnen wateraerobics de spieren rond uw knie helpen versterken om het genezingsproces te ondersteunen en tegelijkertijd een zeer lage impact te hebben.

Lage impact

Wateraerobics vermindert de belasting op je knie, zodat je oefeningen kunt doen die je op het land misschien niet kunt doen. Het drijfvermogen van het water zorgt voor een oefening met weinig impact, die het bewegingsbereik van de knie verbetert en de pijn vermindert. Het dragen van een drijfriem is handig in diep water. Het zal u helpen drijven en om oefeningen uit te voeren zonder de bodem van het zwembad aan te raken.

Oefeningen versterken

Wateraerobics zullen de spieren rond uw kniegewricht versterken. Sterke quadriceps, hamstrings en kuitspieren helpen het gewricht ondersteunen en de algehele beenfunctie verbeteren, volgens HealthLinkBC. Versterkende oefeningen in het zwembad omvatten kuitverhogingen, progressieve mini-squats, wandelen, zijwaartse stappen en heupbereik van bewegingsoefeningen. Streef ernaar om twee of drie keer per week wateraerobe oefeningen te doen als onderdeel van uw normale fitnessschema.

Volledige lichaamstraining

Wateraerobics is een conditioneringstraining voor het hele lichaam die gericht is op het onderlichaam, het bovenlichaam, de kern en het cardiovasculaire systeem. Als u in een goede algehele staat blijft terwijl u een gescheurde meniscus revalideert, verbetert u uw bewegingsvrijheid. Dit omvat dingen als opstaan ​​uit stoelen en de trap nemen. Zwembadoefeningen verhogen uw hartslag voor een betere gezondheid van het hart en verbranden calorieën voor gewichtsverlies of gewichtsbeheersing. Het handhaven van een gezond gewicht is essentieel om de hoeveelheid stress op uw knieën te verminderen.

Overwegingen

Een uitgebreid revalidatieprogramma voor een gescheurde meniscus moet versterkingsoefeningen, rekoefeningen en evenwichtstraining omvatten. Wateraerobics omvat al deze componenten en kan met name effectief zijn in de vroege stadia van herstel, wanneer u beperkt bent in wat u op droog land kunt doen vanwege pijn of slechte bewegingsvrijheid. Overgang naar oefeningen uit het zwembad is essentieel wanneer u kniebereik bereikt en verminderde pijn hebt.