Beoordelingen

Helpen wateraerobics u om af te vallen?


Zowel de Centers for Disease Control als de American Heart Association bevelen tussen de 75 en 150 minuten of meer aerobe activiteit per week aan voor een goede cardiovasculaire gezondheid. Een optie is wateraerobics. Wateraerobics kunnen u helpen gewicht te verliezen omdat het calorieën verbrandt en de ontwikkeling van droge spieren aanmoedigt.

Wateraerobics

Wateraerobics bestaat uit verschillende oefeningen waarbij het water om je heen wordt gebruikt om weerstand te bieden. Wateraerobicslessen kunnen wandelen, armbewegingen, beenbewegingen en bewegingen van het hele lichaam omvatten, waarbij af en toe apparatuur wordt gebruikt zoals schuimnoedels, zwemvliezen handschoenen en drijfmiddelen om de weerstand van de specifieke oefening te vergroten. Omdat het drijfvermogen van het water het lichaam ondersteunt, kunnen wateraerobics worden uitgevoerd door bijna iedereen, inclusief degenen die niet kunnen deelnemen aan aerobics met een grotere impact of andere oefeningen; dit stelt ouderen, revalidatiepatiënten, zwangere vrouwen en anderen in staat om uit te oefenen wanneer ze dat anders niet zouden kunnen.

Calorieën verbrand

Het aantal calorieën dat door wateraerobics wordt verbrand, hangt zowel van de oefeningen als van uw gewicht af wanneer u met de sessie begint. Volgens de Mayo Clinic verbrandt wateraerobics gemiddeld 402 calorieën per uur voor iemand die 160 pond weegt, 501 calorieën per uur voor iemand die 200 pond weegt en 600 calorieën per uur voor iemand die 240 pond weegt. Dit komt bovenop de ongeveer 2.000 calorieën die per dag worden verbrand door de metabole functies van het lichaam en de calorieën die worden verbrand door krachttraining of andere oefeningen die je doet naast wateraerobics.

Gewicht verliezen

De hoeveelheid gewicht die verloren gaat door wateraerobics is zowel afhankelijk van het aantal verbrande calorieën als de calorieën die via je dieet zijn binnengekomen. Je moet ongeveer 3.500 calorieën meer verbranden dan je opneemt om een ‚Äč‚Äčkilo af te vallen. Gezien het feit dat wateraerobics gemiddeld 400 tot 600 calorieën per uur verbrandt, zal gewichtsverlies door wateraerobics langzamer zijn dan door intensievere oefeningen zoals rennen of touwtjespringen. Een caloriearm dieet zal het proces versnellen; ontwikkeling van spiermassa door middel van wateraerobics helpt ook bij het afvallen door uw metabolisme in rust te verhogen, waardoor de hele dag meer calorieën worden verbrand.

Begin Water Aerobics

Raadpleeg een arts voordat u aan een wateraerobicsroutine begint; hij zal u niet alleen kunnen adviseren over hoe u uw routine kunt starten en aanpassingen die u kunt maken aan uw dieet, maar zal u ook wegen en basistests uitvoeren die u zullen helpen uw voortgang te volgen. Raadpleeg een gecertificeerde wateraerobicsinstructeur om de juiste manier te vinden om wateraerobics uit te voeren om de effectiviteit te maximaliseren; u kunt zich ook inschrijven voor lessen bij een lokaal zwembad of fitnesscentrum als deze beschikbaar zijn.

Middelen