Beoordelingen

Wateraerobics voor het aanhalen van armen


Wateraerobics biedt een low-impact cardiotraining met weerstand waarin gewerkt wordt; volgens Bucknell University biedt het water 12 tot 14 procent meer weerstand dan lucht. Je kunt de weerstand verhogen om je armen te versterken door middel van flotatieapparaten van schuim of waterhalters, stukjes rond schuim bevestigd aan een plastic handvat. Hoe meer schuim je gebruikt, hoe meer weerstand je tegenkomt in het water.

Armliften

Er zijn verschillende soorten armliften die u kunt doen als onderdeel van uw wateraerobics-regime, met of zonder waterhalters of andere flotatie-apparaten om de weerstand te verhogen. Sta nek diep in water om weerstand toe te voegen aan uw hele arm- en schoudergebied. Houd je armen langs je lichaam en til je armen langs je lichaam op tot ze op dezelfde hoogte zijn als je schouders en laat je dan zakken. Voeg armcirkels toe aan de bovenkant voor een intensievere training, of open en sluit de armen aan de bovenkant van de lift. Doe dezelfde oefening met je armen voor je uit. Duw met je handpalmen naar beneden en vervolgens met je handpalmen omhoog om de voorkant en achterkant van je armen te bewerken. Een noedel naar beneden duwen - of naar beneden trekken, als je handpalmen naar boven wijzen - kan weerstand toevoegen.

Ponsen

Ponsen in het water stelt u in staat weerstand te ervaren tijdens de beweging, niet alleen wanneer u verbinding maakt met een bokszak. Buig je knieën lichtjes en houd je rug recht. Het water moet ongeveer nekhoog zijn met je knieën gebogen. Stoot recht voor je uit, afwisselend armen. Verander het zodat u onder een hoek naar beneden stoot en vervolgens recht langs uw zij stoot. Controle over de beweging terwijl je stoot en je handen weer naar binnen trekt.

Triceps

Triceps zijn een moeilijk gebied om te richten met bijna elke trainingsroutine, maar pooldips kunnen u helpen om tricepswerk toe te voegen aan uw wateraerobicsplan. Plaats uw rug tegen de zwembadmuur en plaats uw handen op het dek achter u. Duw je lichaam omhoog met je armen totdat je ellebogen een hoek van 90 graden maken en je biceps op gelijke hoogte zijn met het zwembaddek. Laat jezelf langzaam terug in het zwembad zakken en controleer de beweging. Als je geen dipjes in de sportschool kunt doen, probeer ze dan in het water, waar je lichaam enigszins drijvend is.

Krullen en terugslag

Neem dezelfde bewegingen op die u in de sportschool gebruikt voor uw wateraerobics-training. Houd je armen naar beneden met de handpalmen naar buiten gericht en trek je handen omhoog naar je borst, terwijl je je elleboog tegen je lichaam houdt om je biceps te werken. Of u kunt iets naar voren leunen met uw knieën gebogen en uw handen naast uw borst. Strek de armen achter je uit om je triceps te werken. Gebruik waterhalters voor meer weerstand. Een drijfriem kan u helpen rechtop in het water te blijven terwijl u uw gewicht naar voren verplaatst.