Beoordelingen

Wateraerobics voor morbide obesitas

Wateraerobics voor morbide obesitas


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als uw arts u vertelt dat u morbide obesitas heeft, betekent dit dat u ten minste tweemaal het ideale gewicht weegt voor uw gestalte en leeftijd. Dieet en lichaamsbeweging kunnen uw gewicht verminderen. Wateraerobics is een goede trainingsoptie omdat het gemakkelijk is voor het lichaam en zowel aerobics als weerstandsoefeningen biedt.

Geen impact oefening

Wateraerobics belast niet de gewrichten of de wervelkolom en categoriseert het als geen impact. Het drijfvermogen van diep water oefening stelt je in staat om veel gemakkelijker te bewegen omdat je 90 procent meer weegt op het land dan in het water, volgens Len Kravitz, Ph.D. en J.J. Mayo, Ph.D., auteurs van 'The Physiological Effects of Aquatic Exercise'. De Centers for Disease Control and Prevention meldt dat u met wateraerobics langer kunt trainen met minder pijn. Het helpt ook de botgezondheid te behouden als u osteoporose heeft.

Weerstandsoefening

U doet weerstandsoefeningen wanneer u in water traint. Kravitz en Mayo leggen uit dat water 800 procent dichter is dan lucht en druk uitoefent op alle delen van het lichaam wanneer je tot je nek in water wordt ondergedompeld. De druk oefent weerstand uit op uw bewegingen, waardoor de botten en spieren worden versterkt. Door de waterdruk kan je hart langzamer pompen dan wanneer je op het land zou trainen, zonder de effectiviteit van de aerobe en weerstandsoefening te verminderen. Daarom biedt wateraerobics dubbele voordelen voor u, vooral als u andere gezondheidsproblemen heeft, zoals diabetes, gewrichtsverlies of hartaandoeningen.

Gewichtsverlies

Kravitz en Mayo melden dat wateraerobics in zowel ondiep als diep water u zal helpen gewicht te verliezen. Wateraerobics verbrandt calorieën in een hoog tempo in vergelijking met veel andere trainingsopties. Bijvoorbeeld, een persoon die 240 pond weegt en een uur wateraerobics uitvoert, verbrandt ongeveer 600 calorieën, volgens MayoClinic.com. Voor het beste succes van het gewichtsverlies, oefen minstens 30 minuten drie of meer keer per week uit.

Andere voordelen

Als u pijn heeft als gevolg van uw gewicht, kunnen wateraerobics verlichting bieden. Een studie uit 2010, gepubliceerd in het "British Journal of Sports Medicine", toonde aan dat zwaarlijvige patiënten die in water trainden gewicht verloren, minder pijn ervoeren, verbeterde spierkracht en uithoudingsvermogen, een grotere flexibiliteit en balans ontwikkelden en een betere kwaliteit van leven vertoonden. Een Spaanse studie meldde dat wateraerobicspatiënten met fibromyaligie minder pijn en depressie hadden en fysiek en mentaal verbeterden. Uw cholesterol en triglyceriden zullen ook verbeteren, volgens een onderzoek uit 2007 gepubliceerd in het American Heart Journal.