Beoordelingen

De beste manier waarop een vrouw gewicht kan verliezen

De beste manier waarop een vrouw gewicht kan verliezen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vet geeft vrouwen een evolutionair en reproductief voordeel, maar buiten primitieve jager-verzamelaarsorganisaties is vet niet voordelig. Extra gewicht dragen verhoogt het risico van vrouwen op chronische ziekten en vroege sterfte. Omdat vrouwen genetisch zijn geprogrammeerd om sneller aan te komen dan mannen, moeten vrouwen in een steeds meer zittende samenleving hard werken om af te vallen.

Hormonen en lichaamssamenstelling

Vrouwen zijn meestal minder gespierd en hebben een hoger percentage lichaamsvet dan mannen. Dit wordt verergerd door de menopauze, waarna veel vrouwen spieren verliezen en dik worden. Dit begint een vicieuze cirkel van toenemend lichaamsvet, afnemende lichaamsbeweging en een hoog risico op metabool syndroom. De oplossing is meer bewegen en de calorie-inname verminderen.

Krachttraining

Het uitvoeren van weerstandsoefeningen ten minste twee of drie dagen per week keert leeftijdsgebonden afname van spiermassa om. Een krachttrainingsprogramma zou alle belangrijke spiergroepen in zowel trekkende als duwende richtingen moeten werken. Weerstandsoefeningen moeten spieren belasten om effectief te zijn. Selecteer gewichten of weerstandsinstellingen waarmee u een oefening niet meer dan 15 keer kunt uitvoeren; als je comfortabel 15 herhalingen kunt uitvoeren, werk je niet hard genoeg. Maak je geen zorgen over de enorme spieren van mannelijke bodybuilders, want daarvoor zijn mannelijke hormonen nodig.

Cardio

Verbrand vet en verbeter de cardiovasculaire gezondheid door de aanbevelingen van de Centers for Disease Control and Prevention te volgen om wekelijks minimaal 150 minuten cardio met matige intensiteit of 75 minuten cardio met hoge intensiteit per week te doen. Als u bijvoorbeeld krachttraining doet op dinsdag en donderdag, zou een stevige wandeling van een half uur of fietstocht op de resterende dagen van de week voldoen aan de aanbevelingen van de CDC.

Voeding

Het aantal dagelijkse calorieën dat het Amerikaanse ministerie van Landbouw aanbeveelt voor vrouwen bereikt een maximum van 2.000 tussen de leeftijd van 19 en 30 en daalt vervolgens tot 1.800 tussen 31 en 50 en tot 1.600 voor vrouwen ouder dan 50 jaar oud. Eet 250 tot 500 minder calorieën per dag om af te vallen dan de aanbevolen onderhoudshoeveelheid. Verminder geen calorieën onder 1200 per dag, anders verlies je spiermassa of mis je essentiële voedingsstoffen.