Beoordelingen

De beste manier om gewicht te verliezen in het onderrug- en bovendeel


Het onderrug- en bovendeel kan een probleemplek zijn, waardoor de gevreesde "muffin top" ontstaat. Het resulterende overtollige vet dat over de achterkant van je broek hangt, kan ongemakkelijk zijn en ervoor zorgen dat je zelfbewust bent. Helaas is er niet één eenvoudige stap die u kunt nemen om gewicht te verliezen, met name op één specifiek gebied. Je kunt echter gewicht verliezen door je hele lichaam, inclusief je lage rug en bovenkaak door een gezond dieet te combineren met regelmatige lichaamsbeweging.

De mythe

Het zou geweldig zijn om een ​​paar centimeter van je midden te beitelen terwijl je bochten in andere gebieden houdt, maar spotreductie is geen mogelijkheid. Hoeveel squats je ook doet, je gaat niet afvallen in één, gericht gebied. De enige manier om één gebied te verkleinen, is door aan een algehele routine voor lichaamsgewichtsverlies te beginnen. Door uw lichaam als geheel te oefenen, verliest u overtollig gewicht door uw hele lichaam, inclusief uw probleemgebieden.

Dieet en Oefening

Let op wat je in je mond stopt om te beginnen met het verminderen van het vet dat is opgeslagen in je onderrug en bovenbil. Eet heel vers voedsel, zoals groenten, fruit, volle granen en noten. Kies voor magere eiwitbronnen zoals magere zuivel, vis, kip en magere stukken rundvlees en varkensvlees. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen en voedingsmiddelen met veel suiker, natrium en vet. Voeg cardiotraining toe, zoals hardlopen en zwemmen, die beide het onderlichaam gebruiken en spiermassa in je billen vergroten. Cardio is niet alleen een effectieve manier om gewicht te verliezen, maar het maakt ook gebruik van de spieren in je rug en billen, wat helpt om dit gebied af te slanken. Voeg twee tot drie dagen per week een krachttraining toe aan uw trainingsschema om spiermassa op te bouwen en vet te verbranden. Wees niet bang voor "ophoping" - er is ongelooflijk veel werk voor nodig om grote spieren te krijgen. Net als bij cardio, kies oefeningen waarvoor meerdere spiergroepen tegelijk nodig zijn, zoals squats, deadlifts en schouderpersen.

Goede morgen

De goedemorgenoefening richt zich specifiek op de spieren van je onderrug en bovenbil. Hoewel goede ochtenden je niet zullen helpen gewicht te verliezen in dat gebied, spannen ze de onderliggende spieren aan, waardoor je er slanker uitziet. Ga met uw voeten op schouderbreedte uit elkaar staan ​​en houd een lege halter over uw schouders. Trek je navel naar je ruggengraat, strek je rug en buig langzaam in de taille tot je een rek voelt in je hamstrings, de spieren aan de achterkant van je benen. Houd je benen zo recht mogelijk tijdens de oefening. Span je onderrug en bovenbilspieren aan om terug te keren naar de rechtopstaande positie.

Supermans

Met supermarkten kunt u zich op uw probleemgebied richten zonder extra apparatuur. Ga met je gezicht naar beneden op de vloer liggen met je armen gestrekt boven je hoofd en je benen recht naar achteren. Stabiliseer uw buikspieren en trek vervolgens uw onderrug en bovenkont samen om tegelijkertijd uw armen en benen van de vloer te tillen. Houd de positie twee tellen vast en laat de rug vervolgens naar de startpositie zakken. Voer twee tot drie sets van 10 tot 20 herhalingen uit.