Beoordelingen

Verzwakking van de knieën door een gebrek aan oefening

Verzwakking van de knieën door een gebrek aan oefening


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Van zitten tot opstaan, vooruit, achteruit of gewoon stilstaan, uw knieën werken overuren om uw lichaam te ondersteunen. Gebrek aan oefening berooft je knieën van de broodnodige activiteit die nodig is om ze sterk te houden en optimaal te laten functioneren. Door langzaam en voorzichtig terug te gaan naar een normaal activiteitenprogramma, kun je de spieren, botten en bindweefsel in je knieën weer kracht geven.

Kniestructuur

Je knieën zijn een echte snelweg van bindweefsel, spieren en botten die het boven- en onderbeen met elkaar verbindt. Het dijbeen van het bovenbeen komt samen met het scheenbeen van het onderbeen bij het kniegewricht. De condylusstructuur van het dijbeen is de ondiepe krater waar de knieschijf of knieschijf op rust. De patella wordt gestabiliseerd door twee hoofdpezen: de quadriceps-pees die de knie verbindt met het bovenbeen en de knieschijfpees die aansluit op het onderbeen. Grote ligamenten zoals de voorste en achterste kruisbanden worden beschermd onder de knieschijf naast ander bindweefsel dat de spieren van het boven- en onderbeen ondersteunt.

Spieren

De spieren rond je knieën dragen aanzienlijk bij aan de sterkte van het gewricht. De quadriceps-pees en de knieschijfpees stabiliseren de knie en verbinden het gewricht met grote spieren zoals de quadriceps, hamstrings en kuitspieren. Hoe sterker de spieren rond je knieën zijn, hoe beter ze in staat zijn om schokken te absorberen en stress van het gewricht af te nemen. Gebrek aan oefening in combinatie met verlies van spiermassa in het onderlichaam verzwakt de stabiliserende structuur van de knie en maakt het gewricht kwetsbaarder voor vermoeidheid en blessures.

Atrpohy

Gebrek aan oefening en activiteit kan de knieën verzwakken met het begin van spieratrofie. Spieratrofie treedt op wanneer de cellen in uw spieren krimpen. De cellen krimpen door een verlies van eiwit, cytoplasma en organellen, wat resulteert in een kleine en verzwakte spier. Atrofie kan eenvoudig ontstaan ​​door niet meer gebruiken of kan het gevolg zijn van neurologische aandoeningen die regelmatig gebruik van spiervezels verhinderen. Gebrek aan oefening kan de knieën snel verzwakken, omdat de quadriceps en hamstrings anti-zwaartekrachtspieren zijn die worden gebruikt om u rechtop te houden. Atrofie vindt sneller plaats in antigravity-spieren, zoals degenen die het kniegewricht ondersteunen, in tegenstelling tot antagonistische spieren. De gemiddelde volwassene kan na slechts 12 dagen immobiliteit tot negen procent spieratrofie ervaren.

Herstel

Gelukkig kan atrofie door onbruik of immobiliteit gemakkelijk worden teruggedraaid met regelmatige lichaamsbeweging. U kunt weer kracht in uw knieën krijgen door te beginnen met een eenvoudig fysiotherapieprogramma dat uw spieren opnieuw zal introduceren in weerstandsoefeningen en een volledig bewegingsbereik. Het herwinnen van kniekracht kan beenoefeningen zijn op machines met een licht gewicht of watertherapie zoals wandelen in het zwembad. Een stationaire fiets en langzaam lopen kunnen ook worden toegevoegd om het gewricht opnieuw te leren kennen met dragende activiteiten en een volledig bewegingsbereik. Raadpleeg uw arts voordat u begint met een herstelprogramma, omdat de onderliggende oorzaak van de atrofie het therapieregime kan beïnvloeden dat ze u voorschrijven. Nadat u toestemming hebt gekregen om een ​​trainingsprogramma te starten, moet u geduld hebben met uzelf en uw knieën. Het herwinnen van kracht door oefening omvat een heel netwerk van zenuwen, spieren en gewrichten die opnieuw leren hoe goed te vuren.