Beoordelingen

Een judo-uniform dragen


Judoconcurrenten dragen een opvallend uniform, bekend als een judogi, tijdens wedstrijden en training. De judogi bestaat uit drie delen: broek, jas en riem. Het simpelweg aantrekken van het uniform is echter geen optie - u moet de judogi correct dragen, zoals beschreven in de regels van de Internationale Judofederatie. Wanneer u de judogi draagt ​​zoals bedoeld, betekent dit uw respect voor de sport en uw professionaliteit.

Stap 1

Draag judobroeken, ook wel 'jubon' genoemd, zodat ze lang genoeg zijn om je benen te bedekken. Ze mogen niet verder reiken dan het enkelgewricht en moeten er minstens 5 centimeter boven reiken.

Stap 2

Draag een effen T-shirt of turnpakje met korte mouwen als je een vrouwelijke concurrent bent. Het shirt of turnpakje moet wit of gebroken wit van kleur zijn. Het wordt onder de jas gedragen. Mannelijke deelnemers dragen niets onder de jas.

Stap 3

Trek de jas aan, ook wel een "kimono" genoemd, zodat de linkerkant over de rechterkant wordt gevouwen. De vouw mag zich niet minder dan 20 centimeter onder uw ribbenkast bevinden. De mouwen moeten minimaal 5 centimeter boven je polsen uitsteken en mogen niet verder reiken dan je polsen.

Stap 4

Bind uw riem, of "obi", in een vierkante knoop door de linkerkant over en onder de rechterkant te plaatsen en vervolgens de rechterkant over en onder de linkerkant te plaatsen. Trek vervolgens de knoop strak. De riem moet de kleur hebben die overeenkomt met je judorang.

Tip

  • Judogis moet blauw of wit zijn. In de competitie draagt ​​de eerste concurrent blauw en de tweede concurrent draagt ​​wit.