Beoordelingen

Helpt het dragen van een plastic zak calorieën te verbranden?


Als je tijdens het sporten een plastic zak draagt, zweet je meer, en het lijkt misschien hoe meer je zweet, hoe meer calorieën je verbrandt. Die theorie is echter niet waar. Zweten verwijdert water uit het lichaam, waardoor je direct na een training minder kunt wegen, maar het verbrandt niet meer calorieën. In plaats daarvan kan het leiden tot gevaarlijke gezondheidsproblemen doordat uw lichaam zich niet op de juiste manier laat afkoelen.

De mythe

Als je jezelf weegt vlak voordat je gaat trainen en meteen nadat je traint, is de kans groot dat je minder weegt omdat een deel van het water in je lichaam als zweet is vrijgekomen. Het dragen van een plastic zak over je lichaam of ledematen kan de hoeveelheid zweten tijdens een training verhogen door te voorkomen dat het vocht verdampt - het is deze verdamping die je lichaam helpt koelen. Door het zweet vast te houden, blijft je lichaamstemperatuur hoger, waardoor je meer gaat zweten. Jezelf wegen direct na het sporten tijdens het dragen van een plastic zak kan meer gewichtsverlies weerspiegelen dan met een training alleen. Het gewichtsverlies is echter een product van watergewicht dat je hebt gezweet, geen gewichtsverlies dat afkomstig is van verbrand vet. Zodra u water drinkt en uw lichaam hydrateert, keert uw gewicht terug naar het pre-workoutnummer.

Gewichtsverlies

Omdat sporten je doet zweten, is het gemakkelijk om te concluderen dat hoe meer je zweet, hoe meer gewicht je verliest. Maar het is niet de creatie van zweet dat calorieën verbrandt, het is de oefening die het zweet creëerde dat is. Oefening warmt je spieren op en verhoogt je hartslag, waardoor je lichaam gedwongen wordt om zijn opgeslagen energievoorziening - zijn vetvoorziening - te bereiken om energie te leveren. Dit is hoe calorieën worden verbrand. Zweten is vaak een extern teken dat je meer calorieën verbrandt, maar het is niet de reden.

Andere redenen om te zweten

Je lichaam kan om redenen beginnen zweten, zelfs als het geen extra calorieën verbrandt. Je kunt zweten als je nerveus bent, je schaamt of gekruid voedsel eet. Ook kunnen de zomertemperaturen buiten je meer laten zweten, zelfs als je stil zit. Geen van deze zweterige situaties houdt verband met het verbranden van meer calorieën en het dragen van een plastic zak tijdens het zweten kan deze situaties niet meer calorieën verbranden dan ze van nature doen. Het kan je lichaam echter snel uitdrogen.

Gevaren

Te veel zweten zonder je lichaam voldoende met water te hydrateren kan dodelijk zijn. Uitdroging kan leiden tot zwakte en duizeligheid. Als het niet snel wordt behandeld, kan dit leiden tot ernstige zonnesteek en nierfalen, wat de dood tot gevolg kan hebben. Zweten laat meestal ureum en natrium samen met het water in je lichaam vrij, gaat door de huid en verwijdert onderweg vuil en gifstoffen om je poriën te reinigen. Te veel zweten, bijvoorbeeld wanneer u een plastic zak draagt, kan essentiële elektrolyten verwijderen die ervoor zorgen dat uw organen niet goed werken. Hoewel water vaak het beste is om je lichaam te hydrateren, kunnen sportdranken helpen als je meer dan normaal hebt gezweet door de natrium- en elektrolytenbalans in je lichaam te herstellen.

Middelen