Beoordelingen

Gewichtstoename van Pilates


Van professionele dansers tot casual sporters, mensen van alle fitnessniveaus gebruiken Pilates om spieren te versterken en kernkracht op te bouwen. Omdat de activiteit aanzienlijke calorieën verbrandt, kun je zelfs Pilates doen om gewicht te verliezen - wat het vooral verrassend maakt als het tegenovergestelde gebeurt. Gewichtstoename komt echter vaak voor bij het begin van een trainingsroutine en het volgen van de calorie-inname kan ervoor zorgen dat het gewicht afneemt. als u nieuw bent om te oefenen, raadpleeg dan uw arts voordat u een nieuw Pilates-programma start.

Spiergroei

Een van de belangrijkste voordelen van Pilates is het vermogen om spiermassa op te bouwen, waardoor kracht en een goede houding worden bevorderd. Toegevoegde spier betekent echter extra gewicht - en omdat een vierkante centimeter spier meer weegt dan een vierkante centimeter vet, kun je aankomen, zelfs als je lichaamsvet verbrandt. Als dit het geval is, kunt u nog steeds centimeters verliezen, waardoor uw kleding losjes past ondanks de cijfers op de schaal.

Watergewicht

Een plotselinge gewichtstoename kan wijzen op het vasthouden van water, wat vooral waarschijnlijk is als u voor, tijdens en na uw Pilates-sessies niet voldoende vocht drinkt. Dat komt omdat wanneer je lichaam is uitgedroogd, het eerder water bespaart dan het elimineert. Bovendien veroorzaken spierversterkende oefeningen zoals Pilates kleine tranen in uw spieren, vooral aan het begin van een nieuwe routine, wat ook leidt tot vochtretentie. De extra vloeistof in je spieren zou binnen een paar dagen moeten verdwijnen.

Vetwinst

Pilates kost energie, en je lichaam kan hongeriger voelen dan normaal na de intense fysieke activiteit. Als u uw voedselinname niet in de gaten houdt, kunt u merken dat u te veel eet om dit te compenseren - wat kan leiden tot meer lichaamsvet. Om te voorkomen dat u aankomt door vet, eet u slechts zoveel calorieën als u gedurende de dag consumeert. De meeste matig actieve mensen kunnen de caloriebehoefte schatten door hun gewicht in ponden maal het getal 15 te vermenigvuldigen, volgens Harvard Medical School. Bijvoorbeeld, een persoon van 145 pond verbrandt waarschijnlijk ongeveer 2.175 calorieën per dag. Als u ongeveer een pond vet per week wilt verliezen, trekt u 500 van dat aantal af. De persoon in het voorbeeld zou waarschijnlijk afvallen door dagelijks 1.675 calorieën te eten.

Gewicht en gezondheid

Je lichaam reageert anders op spiergroei dan op vetgroei. Hoewel het toevoegen van spieren resulteert in meer kracht en algehele fysieke fitheid, kan het inpakken van te veel lichaamsvet het risico op diabetes en hart- en vaatziekten vergroten. Wees daarom niet ongerust als u een gezond dieet eet, maar voeg een paar kilo spiermassa toe nadat u aan uw Pilates-programma bent begonnen. Als u denkt dat u vet aan het worden bent - vooral als u te zwaar bent - vraag dan een arts aan om uw lichaamssamenstelling te testen. Als vetniveaus inderdaad een probleem zijn, is het tijd om uw dieet te veranderen en mogelijk uw Pilates-frequentie te verhogen of andere fysieke activiteiten aan uw routine toe te voegen.