Beoordelingen

Doen Gewichtstoename Shakes op vet?


Gewichtstoename shakes zijn populair bij bodybuilding en gewichtheffen. Ze zijn een handige, kosteneffectieve manier om extra calorieën en eiwitten te consumeren als je spieren wilt opbouwen en aan wilt komen. Wanneer het teveel wordt geconsumeerd of als onderdeel van een onevenwichtig, calorierijk dieet, kunnen shakes voor het drinken van gewichtstoename echter bijdragen aan een verhoogde vetopslag.

Gewichtstoename Shakes

In tegenstelling tot gewone eiwitshakes, die vrijwel uitsluitend eiwitten bevatten, bevatten gewichtstoename shakes een combinatie van eiwitten, koolhydraten en vetten, waardoor ze een hoger caloriegehalte hebben. Het idee achter het consumeren van gewichtstoename is om uw dagelijkse calorie-inname te verhogen, waardoor uw lichaam extra brandstof krijgt om spierweefsel op te bouwen. De eiwitten helpen bij spiergroei, de koolhydraten zorgen voor energie en de vetten leveren essentiële vetzuren. Hoewel de ingrediënten tussen merken verschillen, is het eiwit meestal afkomstig van een weipoeder of caseïnepoeder, de koolhydraten van een soort suiker zoals dextrose, maltodextrine of wasachtig maïszetmeel en de vetten van meervoudig onverzadigde oliën. Zoetstoffen en verdikkingsmiddelen worden toegevoegd voor smaak en consistentie.

Calorieën

Geen enkelvoudig voedsel dat alleen wordt geconsumeerd, kan ervoor zorgen dat je dik wordt, want of je aankomt of niet, is afhankelijk van je hele dieet. Om vet aan te doen, moet je meer calorieën consumeren dan je verbrandt. USDA-richtlijnen stellen dat voor het handhaven van het gewicht, volwassenen van 19 tot 50 jaar tussen 1.800 en 2.400 (vrouwen) en 2.000 tot 3.000 (mannen) calorieën per dag moeten eten, afhankelijk van het activiteitsniveau. Daarom, als u meer eet dan uw aanbevolen hoeveelheid, zult u vet aantrekken. Aangezien sommige gewichtstoename meer dan 600 calorieën per portie kunnen bevatten, kan het drinken van deze bovenop uw normale dieet overconsumptie betekenen; het teveel zal zich in je lichaam als vet manifesteren.

Suiker

Om op kosten te besparen en de calorieën te verhogen, zijn sommige gewichtstoename gemaakt met toegevoegde suikers en gebruiken koolhydraatbronnen van slechte kwaliteit. Deze suiker kan leiden tot vetaanwinst. Wanneer u elk soort voedsel consumeert, geeft uw lichaam een ​​hormoon af dat insuline wordt genoemd om de voedingsstoffen door uw lichaam te transporteren, maar de insulineafgifte is veel groter bij koolhydraten, met name suikerachtige zoals die in gewichtstoename. Volgens de Mayo Clinic leiden hoge insulinespiegels tot hogere bloedglucosewaarden en wordt een teveel aan bloedglucose opgeslagen als lichaamsvet. Dus een hogere gewichtstoename in suiker kan heel goed leiden tot vetaanwinst, vooral als je boven je toegestane hoeveelheid calorieën eet.

Gewichtstoename schudt als onderdeel van uw dieet

Gewichtstoename alleen maakt je niet dik, maar als ze niet in balans zijn met de rest van je dieet, kun je in de problemen komen. Om een ​​shake voor gewichtstoename in je dagelijkse menu te passen, bereken je hoeveel calorieën je van voedsel consumeert en kijk je vervolgens of er genoeg over is voor een shake. Als gewichtsverlies je doel is, dan kun je de shakes voor gewichtstoename overslaan en vasthouden aan normale, caloriearme wei of caseïne-eiwitshakes die geen grote hoeveelheden koolhydraten en vetten bevatten. Je kunt ook je eigen shake maken met eiwitpoeder, melk, fruit en gezonde vetten uit notenboter, olijfolie of kokosnoot. Op deze manier kun je zowel het caloriegehalte als de kwaliteit van de ingrediënten regelen.