Beoordelingen

Gewichtsverlies Groepstimuleringsideeën


Gewichtsverlies starten en behouden kan een uitdaging zijn en het kan moeilijk zijn om je aan je eet- en trainingsplannen te houden zonder aanmoediging van anderen. Gewichtsverliesgroepen kunnen nuttig zijn voor aanmoediging en kameraadschap. Hoewel de persoonlijke voldoening van het bereiken van een doel voldoende is om sommige mensen gemotiveerd te houden, kunnen prikkels - zowel voor het bereiken als voor het handhaven van doelen - motivatie voor anderen creëren of vergroten. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voordat u begint met een afslankprogramma.

Financiële beloningen

Om een ​​financiële prikkel te geven in een groepsomgeving, moet elke deelnemer een vooraf bepaald bedrag bijdragen dat niet onbetaalbaar is - $ 5 of $ 10 is geschikt. Bepaal een periode voor een wedstrijd - 12 weken is redelijk - voor de wedstrijd. Als er meer dan 10 mensen in de groep zijn die willen afvallen, overweeg dan om de groep in teams op te splitsen. Laat alle deelnemers wegen en noteer hun gewicht aan het begin van de wedstrijd. De persoon of het team die het meeste of het hoogste percentage van hun gewicht verliest, wint de geldprijs aan het einde van de wedstrijd. Als de teams een verschillend aantal mensen bevatten, bereken dan een gemiddeld aantal verloren ponden per persoon.

Gepersonaliseerde prikkels

Sommige mensen geven de voorkeur aan meer persoonlijke beloningen, zoals handgemaakte items van andere groepsdeelnemers. Als uw groep eenmaal per week bijeenkomt, kiest u een letter van het alfabet die overeenkomt met elke week. Zoals elke persoon om een ​​klein cadeautje van thuis mee te brengen ter waarde van minder dan $ 5 en beginnend met de letter van de week. U kunt bijvoorbeeld week 1 toewijzen. U kunt een zak appels of kunstwerken meenemen die u hebt getekend. Wie het hoogste gewichtspercentage die week verliest, wint de cadeaus van andere deelnemers.

Fotoherkenning

Als uw groep een nieuwsbrief of webpagina heeft, vermeld dan de personen die hun doelen elke week hebben bereikt of behouden. De frequentie van een keer per week foto's helpt deelnemers aan de taak te houden en zorgt ervoor dat mensen terugkomen om te zien wie de nieuwste winnaars zijn. Prikborden in de vergaderruimte bieden ook voldoende mogelijkheden om foto's te plaatsen.

Werkgelegenheidsscenario's

Sommige werkgevers hebben de waarde van een gezond personeelsbestand ingezien en hebben prikkels geïmplementeerd voor degenen die moeten afvallen. Lagere verzekeringspremies en vergoeding voor fitnessapparatuur voor thuis zorgen voor een financiële motivatie, en on-site groepsbijeenkomsten helpen bij aanmoediging en verantwoording. Werkgevers kunnen ook zorgen voor gezonde voedselopties in hun cafetaria's en snackmachines, en wandelgebieden bieden die werknemers kunnen gebruiken tijdens pauzes.