Beoordelingen

Gewicht machinetypen


Loop een fitnesscentrum in Amerika binnen en je zult waarschijnlijk verschillende gewichtsmachines tegenkomen. Hoewel de werkelijke machinebeschikbaarheid varieert naargelang de sportschool, omvatten de meest voorkomende machinetypes plaatbeladen, geselecteerde hendel en kabelmachines. Hoewel elke machine verschillende vormen van weerstandstraining biedt, is het ultieme doel van elke machine om bewegingen te geleiden om spieruitputting te bevorderen.

Plaat geladen

Populair geladen in de jaren 1980, plaat-geladen machines helpen gebruikers bij het heffen van gewicht via een hefboomsysteem. Plaats de gewenste gewichtshoeveelheid op de daarvoor bestemde plaatsen op de machine. Typisch bieden machines met plaatbelasting een groter bewegingsbereik dan andere gewichtsmachines die in een vooraf bepaald pad bewegen. Vanwege de functionaliteit van machines met platen, kunt u verschillende machines gebruiken om het hele lichaam te bewerken. Als je nog nooit hebt gewerkt met een machine met een bord, praat dan met een personal trainer of fitness-expert over veiligheid en hijstips.

Geselecteerde hendel

Selectorized-lever machines zijn vergelijkbaar met plaat-geladen machines in functie. De manier waarop de gewichten worden geselecteerd en opgetild, verschilt echter van de plaatbelaste tegenhanger. Bij machines met selectorized-lever zijn de gewichten in de machine ingebouwd. Gewoonlijk bevindt het gewicht zich aan de zijkant van de machine door een penhouder te plaatsen onder het gewicht dat u wilt gebruiken. Om het gewicht aan te passen, maakt u de pen los en selecteert u een nieuwe gewichtshoeveelheid. Het bewegingsbereik is afhankelijk van het type geselecteerde machine. Standaardmachines vereisen bijvoorbeeld een vast bewegingsbereik op een vooraf bepaald pad, terwijl andere een vrij bewegingsbereik bieden door het gebruik van kabels.

Kabelmachines

De gewichtsselectie van kabelmachines is vergelijkbaar met die van een geselecteerde machine; toch is de functie van deze machine enorm verschillend. De hoeveelheid gewicht wordt op een kabelmachine geselecteerd door een pen onder het aantal gewichtplaten te plaatsen dat u wilt optillen. Kabelmachines hebben twee gewichtstapels, één voor elke zijkant van het lichaam. Gebruikers staan ​​of zitten tussen de gewichtstapels en heffen de gewichten door aan de kabels te trekken. Afhankelijk van de machinestijl kunnen gebruikers alleen specifieke spieren of het hele lichaam uitputten.

Overwegingen

Als het gaat om het trainen met gewichtsmachines of losse gewichten, moet uw selectie gebaseerd zijn op voorkeur, toegang tot apparatuur en sterkte. De American Council on Exercise stelt dat gewichtsmachines ideaal zijn voor beginners omdat ze bewegingsspecificaties onderwijzen. Vanwege het ontwerp van de meeste gewichtsmachines is hun bewegingsbereik echter beperkt, wat kan leiden tot een onjuiste tilvorm. Bepaal welk type gewichthefapparatuur het beste bij u past door te experimenteren met verschillende machines en tiltechnieken.