Beoordelingen

Gewichtsoefeningen voor slappe oksels


De achterkant van de armen, of de triceps, is een moeilijk te tonen en stevig gebied. Slappe oksels worden soms ‘slagvleugels’ genoemd omdat de huid doorhangt en de spieren zwak en slap zijn. Vooral vrouwen zijn gevoelig voor een zwakke spierspanning in het onderarmgebied. Trainingen met gewichtsmachines gericht op de triceps geven je een goede training van het bovenlichaam terwijl je je triceps verstevigt en slappe oksels versterkt.

Triceps Pushdown

Om een ​​triceps-pushdown-oefening uit te voeren, staat u tegenover de oefenmachine voor de kabelschijf. Pak de handopzetstukken vast met een bovenhandse greep. Houd je ellebogen dicht bij je lichaam. Houd je rug recht en zet je schrap voor de oefening door je buikspieren in te knijpen en in te ademen. Strek je armen naar beneden uit door je arm recht te trekken. Duw naar beneden naar de vloer totdat je armen gestrekt zijn, maar vergrendel je ellebogen niet. Beweeg je armen naar beneden in een gecontroleerde, soepele beweging. Houd de uitgerekte positie twee seconden tot vijf seconden vast. Adem uit en buig je ellebogen om je armen terug te brengen naar de startpositie. Doe 15 tot 20 herhalingen.

Triceps-extensie

Gebruik een kabeloefenapparaat om tricepsextensies uit te voeren. Ga om te beginnen op de machinebank zitten met uw rug naar de kabelstang. Reik achter uw nek en pak de kabelstang met beide handen vast. Houd je ellebogen boven je hoofd met je bovenarmen in een verticale positie en houd je handen achter je nek. Adem in en knijp in je buikspieren ter voorbereiding op de oefening. Adem vervolgens uit terwijl je je onderarmen uitstrekt tot je armen gestrekt zijn. Focus op het knijpen van je triceps-spieren wanneer je armen volledig zijn uitgestrekt. Keer langzaam terug naar de startpositie, zodat de kabel uw onderarmen achter uw rug naar beneden trekt. Voer 15 tot 20 herhalingen van deze oefening uit.

Machinebankpers

Voer machinebankpersen uit op gewichtsmachines of op poeliemachines die weerstandsbanden of weerstandsstaven gebruiken. Ga rechtop op de machinebank zitten en kijk weg van de riemschijven of gewichten. Pak de handgrepen vast met uw handpalmen naar elkaar toe gericht. Adem in en knijp in je buikspieren ter voorbereiding op de oefening. Duw weg van je lichaam totdat je armen gestrekt zijn en je je triceps-spieren voelt werken hard en samentrekken. Adem uit, ontspan en laat het gewicht uw armen terug naar de startpositie duwen. Om de triceps te verstevigen en te versterken, moet u beginnen met één set van 12 tot 16 herhalingen. Naarmate je kracht verbetert, kun je een paar kilo gewicht toevoegen of een of twee herhalingen toevoegen. Zodra u gemakkelijk 16 herhalingen kunt bereiken, verhoogt u uw gewicht en verlaagt u uw herhalingen tot 10 of 12 herhalingen. Overschrijd geen 16 herhalingen voor het stemmen en versterken. Zorg voor het beste resultaat dat u voldoende gewicht gebruikt dat u alleen het gewenste aantal herhalingen kunt voltooien.

Kabel Triceps Dip

De triceps dip is een effectieve oefening voor de achterkant van je armen, die wordt uitgevoerd op een trainingsapparaat uitgerust met dip bars. Ga tussen de spijlen staan ​​en pak de spijlen in een bovenhandse positie. Laat je ellebogen achter je rug uitsteken. Adem in en duw je lichaam recht omhoog met je armen, terwijl je je schouders over de polsen houdt. Houd de positie twee seconden vast en adem dan uit terwijl je je lichaam weer op de grond en de startpositie laat zakken. Herhaal deze oefening 20 keer.

Middelen