Info

Wat zijn de voordelen van het uitrekken van hamstrings?


Je hamstrings bestaan ​​uit drie spieren op de achterkant van je been die helpen om je onderbeen naar je billen te tillen of je been naar achteren te strekken. Strakke hamstringspieren kunnen optreden vanwege een aantal redenen. Wat de reden voor strakke hamstrings ook is, het kan rugpijn, ongemak en moeite met het optillen van je benen veroorzaken. Deze spieren regelmatig uitrekken kan helpen om deze effecten te verlichten. Overleg altijd met uw arts voordat u met een trainingsprogramma begint, om er zeker van te zijn dat u geen verwondingen heeft waardoor u zich niet effectief kunt uitrekken.

Pijnbestrijding lage rug

Je hamstrings hechten zich aan je bekken die aan je onderrug kunnen trekken, volgens Ron S. Miller, een fysiotherapeut die schrijft voor de Spine-Health-website. Als je hamstrings te strak zijn, kan dit extra stress op je rug veroorzaken, wat bijdraagt ​​aan pijn in de onderrug en ischias, dat is pijn die zich uitstrekt van je onderrug langs je benen. Miller raadt aan om je hamstrings dagelijks te strekken om pijn in de onderrug te voorkomen.

Letselpreventie

Strakke hamstrings worden volgens de American Academy of Orthopedic Surgeons geassocieerd met een verhoogd risico op atletisch letsel en inspanning. Hamstringblessures komen veel voor bij atletiek, voetbal, basketbal en andere sporten waarbij je moet sprinten. De AAOS beveelt het hele jaar door hamstring-stretchprogramma aan om spierpijn te voorkomen. Het verbeteren van de algehele flexibiliteit en kracht van je hamstringspieren kan je helpen op het veld te blijven.

Verminderd ongemak

Flexibiliteit is vaak een erfelijke eigenschap, volgens Malachy McHugh, de onderzoeksdirecteur van het Nicholas Institute of Sports Medicine and Athletic Trauma in het Lenox Hill Hospital in New York, geïnterviewd in de New York Times. Zelfs schijnbaar onbuigzame mensen met strakke hamstrings kunnen verlichting vinden - al is het maar tijdelijk - door dagelijks te strekken. Door je hamstringspieren te strekken, kunnen ze losser aanvoelen, wat vooral handig is als je spierpijn ervaart. Door de hamstringspanning te verminderen, kunt u zich meer ontspannen en losser voelen.

Stretching Tips

Hoewel strekken met hamstring letsel kan voorkomen, kunnen ze ook bijdragen aan letsel als ze onjuist worden uitgevoerd. Begin uw hamstrings-stretchsessie altijd met een warming-up van vijf tot 10 minuten lopen, joggen of een andere lichte activiteit om uw spieren op te warmen en voor te bereiden op stretchen. Wanneer je de hamstrings strekt, niet stuitert, haal diep adem terwijl je de stretch vasthoudt en houd elke stretch 10 tot 30 seconden vast. Voorbeelden van rekoefeningen zijn onder meer op je rug liggen en je licht gebogen been naar je borst trekken, waarbij je het andere been op de grond laat. Je kunt ook op je rug liggen met je billen tegen een muur of deuropening en je benen uitgestrekt tegen de muur. Wanneer je je benen strekt en een hoek van 90 graden maakt met je lichaam, moet je je hamstrings voelen strekken.