Beoordelingen

Weight Vest Voors & tegens


Als je klaar bent om je training naar een hoger niveau te tillen, lijkt het toevoegen van een gewogen vest aan je gymspullen een natuurlijke volgende stap. Maar voordat u gaat winkelen voor het zware maar stijlvolle kledingstuk, moet u ervoor zorgen dat dit is wat u echt wilt. Hoewel gewogen vesten je training zeker kunnen versnellen, kunnen ze ook ernstig letsel veroorzaken. Als je van plan bent een vest te gebruiken, zorg er dan voor dat je weet hoe je er een goed moet gebruiken om valkuilen te voorkomen.

Weerstand toegevoegd

Wat een gewichtsvest zo gunstig maakt, is het feit dat het weerstand aan uw training kan toevoegen zonder gewichten in de hand te gebruiken. Dat betekent dat je hem tijdens elke activiteit kunt dragen om een ​​grotere uitdaging en meer weerstand toe te voegen, of het nu gaat wandelen, basketballen of zelfs trainen voor een specifieke sport. De toegevoegde weerstand betekent dat je lichaam meer wordt uitgedaagd, waardoor het een hogere moeilijkheidsgraad en betere resultaten oogst als het op de juiste, veilige manier wordt gebruikt.

Letsel

Helaas zijn gewichtsvesten niet allemaal goed. Onjuist gebruik van een vest kan zelfs ronduit gevaarlijk zijn, waardoor je risico loopt op sportblessures. Omdat het toegevoegde gewicht uw evenwicht kan verstoren, kunt u meer vallen riskeren. Het extra gewicht betekent ook dat je je intensiteitsniveaus moet aanpassen en meer druk moet uitoefenen op je gewrichten, wat kan leiden tot verrekkingen, verstuikingen en overmatig letsel.

Botverlies

Een studie gepubliceerd in een uitgave van 2000 van "The Journals of Gerontology, Biological Sciences and Medical Sciences" toonde aan dat wanneer gewogen vesten werden toegevoegd aan een normale trainingsroutine inclusief springen, het resultaat was verminderd botverlies bij oudere, postmenopauzale vrouwen. Als u een risico loopt op osteoporose, kan een arts onder toezicht met een gewichtsvest helpen, maar overleg met uw arts voordat u begint.

Slechte houding

Een van de nadelen van een gewichtsvest is dat het een slechte houding kan veroorzaken. Als u een vest kiest dat zwaarder is dan nodig, kan uw rug bukken en belasten onder het toegevoegde gewicht. Omdat houding en techniek van het grootste belang zijn voor een veilige oefening, kunnen buigen of overbelasting ernstige rug-, nek- en schouderletsels veroorzaken.

Veiligheidstips

Als u besluit een gewichtsvest te gebruiken, zorg er dan voor dat u dit veilig doet om uw risico op letsel te beperken. Kies geen vest dat te zwaar is; in feite is een vest waarmee u gewichten kunt in- en uitnemen het beste, zodat u zich kunt aanpassen terwijl u gaat. Je gewichtsvest mag nooit zwaarder zijn dan comfortabel is. Je zou je lichaam niet moeten belasten om het vest te dragen, en je moet altijd in staat zijn om een ​​volledig bewegingsbereik te behouden. Op die manier houd je de juiste houding en beperk je de spanning en verstuikingen. Als u niet zeker bent van de hoeveelheid of het juiste gebruik, bespreek dit dan met uw arts of trainer over het veilig toevoegen van een gewichtsvest aan uw routine.