Beoordelingen

Gewichtstraining voor mannelijke balletdansers


Balletdansers zijn uitstekende atleten. Naast algemene fysieke fitheid moeten ze ongelooflijke flexibiliteit, een hoog uithoudingsvermogen en uitzonderlijke kracht hebben. Mannelijke balletdanser wordt gevraagd om hun vrouwelijke partners vaak op te tillen in een uitvoering, die een hoge mate van kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie vereist. Zoals de Dance Teacher-website uitlegt: "Krachttraining is essentieel voor het bouwen van een sterke basis voor dansen, vooral voor partnerwerk." Met krachttraining kan een mannelijke danser zijn partner niet alleen boven zijn hoofd tillen, maar ook met gratie en precisie.

Methoden voor gewichtstraining

Gewichtstraining dient een aantal doelen voor balletdansers. Zoals MayoClinic.com uitlegt, kan krachttraining het risico op blessures verminderen, je uithoudingsvermogen vergroten en slankere spieren produceren. Er zijn een aantal manieren om te trainen, wat misschien nauwkeuriger kracht- of weerstandstraining wordt genoemd, omdat je niet beperkt bent tot de traditionele vrije gewichten of gewichtsmachines. Je kunt ook je eigen lichaamsgewicht gebruiken voor krachttraining - buik crunches zijn een goed voorbeeld - of gebruik weerstandsbanden.

Onderlichaam

Een balletdanser beweegt met zijn hele lichaam en hij heft op met veel meer dan zijn armen. Dus een mannelijke danser moet op een manier trainen die zijn kern en onderlichaam versterkt, evenals zijn bovenlichaam. Gewichtstraining oefeningen die gericht zijn op de grote spieren van de benen omvatten lunges en squats met behulp van gewichten. Voor de dijen en de heupen beveelt Dance Teacher een split-squat aan. Ga uit van een uitvalpositie met halters aan uw zijde met een 10-inch platform, zoals een stap, achter u. Plaats uw achterste voet op het platform. Laat je recht naar beneden zakken in een diepere longepositie en laat je achterbeen buigen totdat het net de grond raakt. Strek dan je voorste been en stel je voor dat je wordt opgetild 'als een pop aan een touwtje'.

Bovenlichaam

Veel atleten trainen met behulp van oefeningen die de acties nabootsen die ze in een wedstrijd of een uitvoering gebruiken, en balletdansers zijn geen uitzondering. Een uitstekende oefening voor de armen en rugspieren, evenals een die de manier nabootst waarop een danser zijn partner boven zijn hoofd opheft, is de enkelvoudige armdraaiende push-press. Houd een halter in uw rechterhand op schouderhoogte met uw elleboog strak aan uw zijde. Ga met je linkervoet 12 inch voor je recht staan. Duik naar beneden terwijl je ongeveer 45 graden naar rechts draait. Rij dan vanuit de heup en explodeer omhoog terwijl je de rotatie naar links omkeert. Dit lanceert de rechterhand omhoog. Druk de halter omhoog totdat je arm recht boven je hoofd is. Laat het langzaam op je schouder zakken. Een hoog opgeleide mannelijke balletdanser doet misschien vier tot zeven herhalingen met elke arm en voltooit drie tot vijf sets.

Schouders

De juiste tiltechniek vereist sterke en stabiele schouderspieren. Externe rotatie, om de spieren aan de achterkant van het schoudergewricht te versterken, en interne rotatie, om de spieren aan de voorkant te versterken, kunnen worden gedaan met elastische banden. Houd voor externe rotatie een elastische band stevig in beide handen vast met uw ellebogen strak in de taille en trek dan aan beide kanten van de band. Voor interne rotatie bevestigt u de band op een ondersteunende structuur en houdt u deze met één hand vast. Trek naar binnen tegen de weerstandsband met je elleboog achter je taille.