Beoordelingen

Wat is het gewicht van een yogabal?

Wat is het gewicht van een yogabal?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Yogaballen, ook wel fitnessballen, oefenballen of stabiliteitsballen genoemd, zijn licht van gewicht voor eenvoudig gebruik. Ze worden gebruikt voor verschillende oefeningen en bieden stabiliteit voor lichtgewicht tillen. Sommige mensen gebruiken zelfs yogaballen als stoelen om calorieën te verbranden terwijl ze werken.

Gewicht en grootte

Yogaballen zijn er in verschillende maten, meestal 55 cm, 65 cm en 75 cm. De meeste yogaballen wegen ongeveer 5 pond of minder. Een yogabal kan soms verdubbelen als een 5-pond gewicht voor het sporten.

Gewichts- en hoogtelimieten

De meeste yogaballen hebben een gewichtslimiet van 250 pond. Burst-resistente yogaballen kunnen grotere gewichten aan, soms tot 500 pond. Hoe groter de yogabal, hoe groter het gewicht. De grootte van de yogabal moet echter ook worden gekozen op basis van de lengte van een persoon voor meer stabiliteit. Een bal van 55 cm is bijvoorbeeld de juiste maat voor mensen met een lengte variërend van 5'0 "tot 5'5". Een bal van 65 cm is het beste voor mensen van 5'6 "tot 6'1" hoogte. En een bal van 75 cm is het beste voor mensen van 6'2 "tot 6'8" hoogte. Als je echter voor het eerst een yogabal gebruikt, kun je een grotere bal kiezen tot je eraan gewend bent om een ​​bal te gebruiken als onderdeel van je trainingsroutine.

Yoga bal oefeningen

Yogaballen worden gebruikt voor verschillende oefeningen en gezondheidsdoeleinden. Een yogabal kan helpen de balans, coördinatie en kernkracht te verbeteren, omdat het minder stabiel is dan een gewichtsbank. Een yogabal wordt vaak gebruikt voor buikspieroefeningen omdat de buikspieren en rugspieren gelijktijdig worden bewerkt. Een yogabal kan ook worden gebruikt voor rekoefeningen.

Soorten yogaballen

Een yogabal is gemaakt van plastic vinyl. Sommige zijn gemaakt om barstbestendig te zijn en zijn gemaakt van een hardere vinyl. Breekbestendige ballen zijn echter niet lekbestendig. Bij een lekke band loopt een barstbestendige bal veel langzamer leeg, wat meer veiligheid biedt. Een gewone yogabal is glanzend en glad, terwijl barstbestendige yogaballen een textuur hebben.

Middelen