Beoordelingen

Zijn gewogen sit-ups een goede training?


Sit-ups zijn een uitdagende oefening om uit te voeren. Het toevoegen van gewichten aan de beweging, naast uw lichaamsgewicht, maakt deze oefening nog uitdagender. Als je je afvraagt ​​of gewogen sit-ups een goede workout zijn, zelfs beter dan sit-ups met lichaamsgewicht, dan is het antwoord absoluut. Maar dit is alleen waar als u de oefening tot een tee uitvoert.

Spieren gebruikt

Zoals u waarschijnlijk weet, werken sit-ups in grote mate op uw buikspieren. Meer specifiek richten ze zich op uw rectus abdominis, interne en externe obliques en transversus abdominis. Wat je misschien niet weet, is dat sit-ups een andere groep spieren nog sterker werken. Die spiergroep wordt je heupflexoren genoemd, bestaande uit spieren zoals de iliopsoas, sartorius en rectus femoris. Dit is een vaak verwaarloosde spiergroep die je altijd moet trainen om een ​​gezond en evenwichtig lichaam te behouden. Omdat je extra weerstand gebruikt tijdens gewogen sit-ups, geef je je heupflexoren, samen met je buik, een andere stimulatie. Met andere woorden, je spieren zijn niet gewend om tegen zo'n hoge weerstand te werken en zullen zich dus moeten aanpassen door sterker te worden.

Uitvoering

Je hebt zojuist geleerd hoe belangrijk het is om gewogen sit-ups te doen, maar wat belangrijker is, is het voorkomen van letsel door de oefening correct uit te voeren. Begin met een gewichtsplaat of een paar halters in je handen. Ga met je gezicht naar boven op de grond liggen met je knieën gebogen en met de onderkant van je voeten naar beneden op de grond. Strek je armen en houd het gewicht boven je borstgebied. Til je hele rug van de grond tot je romp parallel is aan de grond. Houd de bovenste wee een seconde vast en breng je rug vervolgens terug naar de startpositie.

Tips

Om je buikspieren zo veel mogelijk te laten werken tijdens gewogen sit-ups, moet je je rug afronden terwijl je deze van de grond tilt. Als je hier moeite mee hebt, probeer dan elke herhaling van de sit-up te beginnen alsof je een crunch doet. Til dus eerst je bovenrug van de grond door je rug naar boven te ronden. Blijf dan je rug opheffen om de sit-up beweging te voltooien. Volg deze aanbevelingen en u zult volledig profiteren van de voordelen van de gewogen sit-up.

Hoeveel gewicht te gebruiken

Gebruik nooit zware gewichten wanneer u sit-ups doet. Je hebt maar één wervelkolom en je moet je best doen om de gezondheid ervan te behouden tijdens het sporten. Als u extreem zware gewichten over uw borst houdt terwijl u uw rug afrondt tijdens sit-ups, zal dit veel onnodige stress op uw wervelkolom veroorzaken. Houd in plaats daarvan een lichter gewicht vast, niet meer dan een 45-pond gewicht plaat of een paar 25-pond halters, terwijl u sit-ups doet.