Beoordelingen

De beste oefeningen voor gewichtsverlies met kunstmatige heup


Na een heupvervangende operatie is een regelmatige trainingsroutine een essentieel onderdeel van zowel herstel als gezondheidsdoelen op de langere termijn. Gewichtsverliesoefeningen helpen bij het versterken van de spieren die nodig zijn om de nieuwe heup te ondersteunen, en ze beperken de hoeveelheid overgewicht die de nieuwe heup moet dragen. Hoewel sommige high-impact oefeningen, zoals joggen en contactsporten, ten strengste verboden zijn, zijn veel andere soorten oefeningen met matige impact effectief voor gewichtsverlies en genezing.

Wandelen

Dr. John. S. Rogerson, orthopedisch chirurg, identificeert lopen als "verreweg de belangrijkste oefening die je kunt doen" na herstel van een heupvervanging. Hoewel wandelen waarschijnlijk wordt opgenomen als onderdeel van een herstelplan na de operatie, is het ook een van de meest effectieve oefeningen voor gewichtsverlies met een kunstheup. Lopen is een oefening met weinig impact die de heup niet onnodig belast of verlengt, maar toch calorieën verbrandt voor gewichtsverlies. De gemiddelde volwassene van 155 pond verbrandt iets minder dan 200 calorieën per uur tijdens een ontspannen wandeling. Als je je tempo kunt verhogen tot 4 mijl per uur, verbrand je 363 calorieën, en als je een uur kunt wandelen, verbrand je 418 calorieën.

Zwemmen

Zodra uw chirurgische wonden genezen, wat meestal ongeveer vier weken duurt, is zwemmen een oefening die zeer geschikt is voor zowel het reconditioneren van de spieren die uw nieuwe heup ondersteunen als het verbranden van calorieën voor gewichtsverlies. Een uur zwemmen met matige intensiteit, inclusief watertrappen, zal bij een gemiddelde volwassene ongeveer 428 calorieën verbranden. Een wateraerobicsles zal 298 calorieën per uur verbranden en zal specifieke oefeningen bevatten die ook gericht zijn op spierversterking.

Wielersport

Fietsen, hetzij op een stationaire of standaardfiets, wordt aanbevolen door het Beth Israel Deaconess Medical Center als onderdeel van routinematige oefeningen na een heupvervanging zodra het herstel is voltooid. Wielrennen mag alleen worden geprobeerd als u zich comfortabel, stabiel en evenwichtig voelt, omdat vallen uw heup kan verwonden. Matig intensief fietsen zal 614 calorieën per uur verbranden bij de gemiddelde volwassene. Stationair fietsen is ook goed geschikt voor gewichtsverlies; een uur stationair fietsen verbrandt gemiddeld 493 calorieën.

Langlaufen

Als u op zoek bent naar een nieuwe hobby om na uw operatie op te halen om af te vallen, probeer dan langlaufen. Hoewel alpineskiën het risico op herverwonding met zich meebrengt en gewoonlijk niet wordt aanbevolen voor gewichtsverlies, kan langlaufen een bijzonder rigoureuze cardio-activiteit zijn die uw heupspieren niet onnodig belast. Een uur langlaufen kan maar liefst 800 calorieën verbranden, dus pas op jezelf om overbelasting te voorkomen.