Beoordelingen

White Muscle Vs. Rode spier fitness


Je lichaam heeft twee belangrijke soorten spierweefsels: snelle spiertrekkingen en langzame spiertrekkingen. De fast-twitch spiervezels staan ​​bekend als de witte spier, terwijl de slow-twitch spiervezels bekend staan ​​als de rode spier. Deze twee soorten spiervezels zijn verschillend bezig, afhankelijk van wat voor soort activiteit je doet. Je kunt de samenstelling van je spieren wijzigen om meer rode of witte spiervezels te bevatten, afhankelijk van de doelen van je training. Als u de verschillen begrijpt, kunt u een fitnessregime maken dat is ontworpen om zich te richten op het type spiervezel dat uw prestaties het meest ten goede komt. Het maakt niet uit of je dik, gescheurd, omvangrijk of gewoon strak wilt zijn; oefening is hoe je daar komt.

Spier samenstelling

Elke bundel spierweefsel bestaat uit trage spiertrekkingen rode spiervezels en snelle spiertrekkingen witte spiervezels. Hoeveel van elk u hebt, wordt gedeeltelijk bepaald door genetica; de vezeltypen kunnen echter veranderen bij regelmatige blootstelling aan verschillende soorten oefeningen. De American Council on Exercise suggereert dat het type en de intensiteit van je training bepaalt welk spiertype domineert.

Rode spiervezels

Rode spiervezels worden trage spiertrekkingen genoemd omdat ze zijn gebouwd voor uithoudingsvermogen. Dit zijn de spieren die je gebruikt voor langdurige beweging. Ze zijn langzamer te contracteren, maar zorgen voor een veel langere training. Lange afstand hardlopers, fietsers en roeiers zijn sterk afhankelijk van rode spiervezels. De vezels zijn letterlijk rood van kleur vanwege het grote aantal bloedvaten dat ermee is verstrengeld. Het is het bloed waardoor deze vezels gedurende langere tijd energie kunnen produceren. Terwijl het grootste deel van het lichaam bestaat uit een mengsel van rode en witte vezels, bestaan ​​de benen en rug voornamelijk uit rode spieren.

Witte spiervezels

Witte spiervezels hebben de naam ‘snelle twitch’ verdiend omdat ze samentrekken in 0,01 seconden of minder. Hun weeën worden gevoed door zuurstof, wat bijdraagt ​​aan de witte kleur. Elite-sprinters kunnen tot 80% meer witte spiervezels hebben dan rood, omdat hun prestaties afhankelijk zijn van dit soort weefsel. Witte spiervezels vermoeidheid veel sneller dan hun rode tegenhangers vanwege een opeenhoping van melkzuur, dus ze zijn alleen goed voor korte uitbarstingen van snelheid.

Trainingsfocus

Je spiervezels trainen betekent weten wat je wilt dat je eindresultaat is; dit doel bepaalt welke oefeningen je doet en hoe lang je ze doet. Om te trainen voor duursporten, wil je je trage spiertrekkingen activeren. Dit betekent dat je langere tijd op een lagere intensiteit traint met weinig rust tussen periodes. Als u bijvoorbeeld een circuit voor gewichtheffen doet, zou u verschillende sets doen met verschillende herhalingen van elk langzame, doelbewuste bewegingen. Om snelle spiertrekkingen in te zetten die worden gebruikt voor explosieve bewegingen, zoals een sprint te nemen of een golfclub te slingeren, moet je minder sets met hoge intensiteit doen met elk een paar herhalingen - en doe ze snel.